Flere hjemløse giver større udfordringer for Kirkens Korshær

Flere hjemløse giver større udfordringer for Kirkens Korshær
02. 11 2018
I Horsens oplever Kirkens Korshær, at mange flere end tidligere opsøger deres varmestue og søger om julehjælp. Det stiller krav til medarbejderne, som ofte kan have svært ved at følge med.

Der bliver løbet rigtig hurtigt hos Kirkens Korshær i Horsens. Her oplever man nemlig en stigende efterspørgsel på deres varmestue. Det er en naturlig konsekvens af, at man i løbet af de sidste par år har registreret flere hjemløse, der har brug for hjælp til at komme igennem hverdagen.

Den øgede efterspørgsel betyder desværre også, at Kirkens Korshær afdeling i Horsens ofte må prioritere i deres hjælp til brugerne. Det resulterer i, at man ikke kan få hjælp med det samme og nogle må sommetider nøjes med en kop kaffe. Det fortæller den lokale korshærsleder for Kirkens Korshærs arbejde i Horsens, Kirstine Madsen.

- Vi oplever et øget tryk på vores varmestue. Det er tydeligt for os, at der er kommet mangle flere udsatte i Horsens - og der er rigtig mange af vores brugere, der ikke har et sted at bo. Generelt kommer der mange nye på varmestuen, som vi ikke kender og har set før. Men vi er desværre ikke i stand til at hjælpe alle med det samme - simpelthen fordi efterspørgslen er øget så markant. Så vi har svært ved at følge med, fordi vi ikke har personale nok til at hjælpe.

Ifølge Kirstine Madsen er det svært at give en entydig årsag til det øgede antal af udsatte borgere. Et bud kan dog være, at det omkringliggende samfund og de krav, det fører med sig, ikke er designet til de grupper, der ikke har en ressourcestærk familie eller omgangskreds at støtte sig til. De har brug for hjælp til at holde sig oven vande. Hjælp som Kirkens Korshær i Horsens gør alt for at eksekvere, men ikke altid har ressourcer til.