Flot fugleskydning i Østbirk

Flot fugleskydning i Østbirk
01. 09 2019
Lørdag formiddag samlede man tidligere fuglekonger hos afgående Tage Nymark på Præstemarken, for at spise morgenmad sammen, inden turen gik gennem Østbirk på ladvogn spændt efter Tages flotte gule Massey Ferguson traktor.

Fra Hovedgård havde man lånt fire musikere som med flot og fejende hornmusik som gjorde alle på optogets vej opmærksom på fuglekongerne.

Som man plejer, var der pitstop foran SuperBrugsen i Østbirk hvor man ”tankede” de tørstige op inden optoget med fanebæreren i spidsen forsatte mod skyttehuset.

Efter ankomsten til skyttehuset skulle afgående fuglekonge, Tage Nymark, afgive det første skud på ”fuglen”, og borgerforeningens formand Kurt Hansen kunne med smil i stemmen konstatere, at man var foran tidsplanen.

Efter at Tage Nymark havde løsnet først skud gik dagens fugleskydning i gang for de voksne. På den tilstødende bane havde børnene, under kyndig vejledning også muligheden for at øve deres færdigheder med målskydning.

I skyttehuset var der masser af muligheder for at få lidt godt til maven og få ganen fugtet. Det var en fin dag med fugleskydning i Østbirk.

Efter dagens skydning, hvor der blev affyret 409 skud, blev der fundet en vinder af den samlede konkurrence og som en overraskelse for de fleste kunne Tage Nymark beholde det fine bælte med navnene på alle tidligere fuglekonger og atter kalde sig fuglekonge i Østbirk – et stor tillykke skal lyde fra Østbirk Avis Østjydsk Avis.

Resultatet af fugleskydningen

Navnet i parentes i vinderen

Halen – Lene Ulf (Jens Glavind)
Venstre klo – Jens Chr. Mortensen (Mette Stougaard)
Højre klo – Lars Møller (Brian Grønskov)
Venstre vinge – Søren Pedersen (Anny Jakobsen)
Højre vinge – Heidi Mortensen (Martin Pedersen)
Næbbet – Tage Nymark (Else Marie Nielsen)
Kronen – Lars Kamph (Ulla Olesen)
Halsen – Morten Olesen (Lars Møller)
Brystpladen – Tage Nymark
Kildall