Fodboldskole til sommer i Østbirk

Jakob Ulf Pedersen er lettet over at der alligevel bliver givet lov til Fodboldskole i uge 27.
Jakob Ulf Pedersen er lettet over at der alligevel bliver givet lov til Fodboldskole i uge 27.
Fodboldskole til sommer i Østbirk
15. 05 2020
Længe har ledere og trænere i Østbirk Idrætsforenings fodboldafdeling holdt vejret og fulgt nøje med i nyheder og udmeldinger fra myndigheder og Regering. Man var meget i tvivl om den årlige fodboldskole på klubbens baner kunne blive en realitet i år pga. Corona-virus og de mange regler om forsamlinger. Heldigvis kom der godt nyt torsdag og Jakob Ulf Pedersen som er træner i klubben, fik hurtigt spredt den gode nyhed på de sociale medier.

Da Jakob Ulf Pedersen stod op torsdag morgen, så han på DBU’s hjemmeside at man alligevel får mulighed for at arrangere Fodboldskoler over hele landet. Alle trænerne som er en del af Fodboldskolen i Østbirk er meget glade for nyheder og Jakob far, Leif Pedersen er ”skoleleder” for de mange deltagere i uge 27 når skolen løber af stablen.

Fodboldskole afvikles med Corona-regler

Årets udgave af Fodboldskolen bliver afviklet 29. juni – 3. juli på banerne i Østbirk. Man har plads til 128 elever på Fodboldskolen og i skrivende stund er der kun 30 ledige pladser tilbage.

Fodboldskolen afvikles med de gældende Corona-regler for boldspil og DBU skriver blandt andet på deres hjemmeside:

”Onsdag aften har Kulturministeriet og DIF desuden åbnet for, at sport- og idrætsaktiviteter med fysisk kontakt kan gennemføres hvis der til gengæld er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger, særligt ved hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte.”

Prisen for at deltage er også blevet billigere og på DBU’s hjemmeside står der desuden:

”Billetterne til DBU Fodboldskole er i år 100 kroner billigere end normalt på nuværende tidspunkt, da den planlagte prisstigning per 1. maj blev annulleret af hensyn til klubberne og deltagerne. Nu er DBU i gang med at udarbejde de endelige protokoller for afviklingen af DBU Fodboldskole, så fodboldpiger- og drenge i hele landet både kan finpudse teknik og taktisk forståelse samt være en del af et stærkt fællesskab i trygge rammer.”

Udsolgt hvert år

Jakob Ulf Pedersen fortæller at man allerede nu har samlet de trænere og assistenttrænere der skal bruges til fodboldskolen:

- Vi har 8 grupper af 16 spillere og har hvert år haft hurtigt udsolgt, men i år blev vi overhalet indenom af Corona-virus. Vi har ca. 30 pladser ledige og vi ved at skolen er populær og vi har tidligere haft udsolgt efter en uge. Sådan er det ikke i år og det skyldes sikkert at mange lige skulle vente og se tiden an, inden de melder deres børn til Fodboldskolen.

Et stort trækplaster udover de gode trænere er, at Østbirk Hallens cafeteria vælger at holde åbent i den uge Fodboldskolen afvikles, hvilket børn og forældre sætter meget stor pris på.

Overraskelse til børnene

På fodboldskolen i tidligere år har der ofte været en overraskelse til børnene i løbet af ugen. I 2019 havde man besøg af AC Horsens-spilleren Jonas Borring hvilket samlede mange omkring den populære spiller.

- Vi ved endnu ikke hvad overraskelsen bliver til sommer, men vi arbejder på højtryk på at finde noget som alle bliver glade for, men vi kan endnu ikke afsløre noget, griner en lettet træner som igen kan tænke på fodbold i sine vågne timer.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook