Fokus på bedre mobildækning lokalt

Fokus på bedre mobildækning lokalt
06. 11 2017

Mandag den 6. november lagde Klima- Energi- og Forsyningsminister Lars Christian Lilleholt vejen forbi Det lille Røgeri i Vorevadsbro.
 Det var den lokale byrådskandidat for Vensre, Ole Dahl Kristensen, der havde arrangeret mødet med Ministeren. Ministeren, der sammen med Venstres folketingskandidat i Horsens, Birte M. Andersen var på turné rundt i Skanderborg og Horsens kommuner blev præsenteret for en dagsorden hvor mobil-dækning / mobil-netværk var det væsentligste punkt. Ole Dahl Kristensen fremhævede alle de udfordringer som kvaliteten af mobil-dækningen skaber:
 - Vi ønsker at folk skal bosætte sig i vores lokalområde, vi ønsker at folk skal turde starte nye virksomheder, og vi ønsker at eksisterende erhvervsbygninger stadig skal finde anvendelse for håndværkere, nethandels firmaer eller andre typer erhverv, der er afhængige af at kunne komme i kontakt med omverdnen.
 Videre sagde den lokale kandidat: - Vi bor i et område hvor utroligt mange mennesker færdes hver eneste dag, folk som kører igennem p.g.a. arbejde, turister som færdes på Gudenåen, eller som cylker eller vandrer i vores område, det er mennesker der forventer at infrastrukturen er i orden.
 Ole Dahl Kristensens synspunkter blev bekræftet af de lokale beborere, der var mødt frem for at gøre opmærksom på probelmatikken.
 Ministeren sagde at det er et område der er utrolig stor fokus på, det er regeringens hensigt at mobildækningen skal være bedre, også fordi flere og flere samfundsopgaver bliver afhængige af at folk kan kommunikere med hinanden; derfor vil regeringen gøre udbud af telemaster afhængig af at teleudbyderen skal levere hele kommunikationspakker, hvor udbyderen også får ansvar for at sikre dækning i de områder, hvor der er knap så mange mennesker.
 Birte M. Andersen videreførte diskussionen til sundhedsvæsnet, hvor flere og flere opgaver klares, hvor patienten er i sit hjem, men hvor det professionelle sundhedspersonale sidder et centralt sted og kommunikerer med den enkelte patient via telefon eller netværk.
 Det var en tilfreds Ole Dahl Kristensen, der efter mødet kunne konstatere at ministeren nu også er opmærksom på problemet med dårlig mobildækning i vores lokalområde.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!