Folketinget mødes i Østbirk

Folketinget mødes i Østbirk
23. 04 2018

Det er kun for mænd i den rutinerede alder, når mandeklubbet ”Folketinget” samles på Birkebo i Festsalen i Østbirk hver onsdag kl. 9.30.
 Her er der stillet an med morgenbord, ikke noget fornemt, men hyggeligt med franskbrød og kaffe og ikke mindst udsøgt samvær.
 Hver onsdag mødes omkring 12 herrer fra Østbirkegnen for bl.a. at vende ”verdenssitiationen”, men politik diskuterer vi ikke voldsomt, byder Ole Thomsen ind, og åbner en debat bordet rundt, hvor der hurtigt kan konkluderes at enigheden politisk næppe skal opnås over disse mandemøder, hvilket nok også er godt for husfreden på Birkebo.
 Bordet rundt har i dag fremmøde af Poul Erik Holm, Svend Erik Madsen, Bent Maack, Preben Jakobsen, Ole Thomsen, Jørgen Aalling, Laurits Hjorth, Ernst Nielsen og Bent Pedersen. Vi mangler bl.a. Ole og Palle i dag, byder forsamlingen ind.
 Faktisk vover et par kvinder at snige sig igennem lokalet denne onsdag, men de guides venligt videre af mandestemmerne fra bordet til de tilstødende lokaler. Bordet har en opstilling, så alle er ”med” i klubben.
 Og selv om politikken ikke diskuteres bordet rundt blandt klubbens deltagere, betyder det ikke at aktuelle emner ligger uberørt hen, tværtimod, trafik og hullede veje kan nemmere opnå enighed om tiltrængt forbedring. Men ordet er frit.
 Mandeklubben, der snart har 30 år på bagen, tager også ud af huset. Det foregår i egne biler og vi har bl.a. lige besøgt Slagteriet, fortæller ”bordet” i Mandeklubben, der også har være på besøg på f.eks. Horsens Bioenergi. Dem, der ikke kører bidrager med en tier til kørsel.
 - Og så må du ikke glemme at nævne vores julefrokoster, påskefrokoster og lignende. Vi arbejder på et system, så vi får et bedre overblik over hvem der møder om onsdagen, så vi ikke kommer i unødvendige udgifter, deltagergebyret skulle gerne blive på en tier, siger Svend Erik Madsen.
 Hvis man vil være med i det hyggelige mandeselskab på Birkebo, møder man blot op i Festsalen onsdag kl. 9.30. Normalt afsluttes der efter et par timers hygge.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!