Foredrag om Kaj Munk i Kattrup Kirkehus

Foredrag om Kaj Munk i Kattrup Kirkehus
02. 10 2017

Tirsdag den 10. oktober kommer Marianne Boesen til Kirkehuset, Elbjergvej 44, Kattrup og holder foredrag om Kaj Munk. Marianne Boesen vil i fordraget, der begynder kl. 19.30, fortælle om Kaj Munks liv og opvækst og hans bestydning under besættelsen.
 Marianne Boesen har tidligere boet i Kattrup, undervist på Horsens Statsskole, og senere uddannet sig til teolog, og har haft tjeneste Vor Frelser Kirke i Horsens.
 Kaj Munk, blev så bestialsk myrdet af en gruppe nazister på en mørk landevej nær Silkeborg den 4. januar 1944. Kaj Munk kæmpede og døde for Danmarks frihed og sine børns opvækst i et frit fædreland, som så mange andre modstandsfolk gjorde det. Men han kæmpede udelukkende ”Med Ordets Sværd”.
 Gennem sine teaterstykker, sin journalistik, sine digte, taler og prædikener, som han fik trykt, nåede han ud til hele det danske folk.
 - Derfor kan vi også, mere end 70 år efter, stadig ved at læse ham, kende hans betydning før, under og efter den tyske besættelse af Danmark, ikke mindst kan også vi lade os inspirere af hans lidenskablige kampe imod de onde kræfter , der også i dag, i høj grad, forsøger at få verden i sin magt, siger Børge Ditlevsen fra Menighedsrådet.
 Kaj Munk har sagt : ”Der er tre ting, jeg elsker over alt andet: Livet, Danmark og Teater. Menhvem var i grunden mennesket bag alle disse skrevne ord?
 Foredraget den 10. oktober vil handle om ”Mennesket Kaj Munk”, først om hans liv og opvækst på Lolland, hans elskede fødeø, sammenvævet med hans liv og virke som ”Præsten i Vedersø”. Dernæst hans betydning for modstandskampen fra starten, men også en overvejelse over spørgsmålet: ”Hvad kom mordet på Kaj Munk til betyde for frihedskampens sidste år og for eftertidenop til i dag?”.
 Der er gratis entre i Kirkehuset og der bydes på kaffe og kage.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!