Forfatterbesøg på Hovedgård Bibliotek

Forfatterbesøg på Hovedgård Bibliotek
06. 11 2017

Birgithe Kosovic som i 2016 fik udgivet ”Den inderste fare”, en omdiskuteret bog om den danske politiker Erik Scavenius, gæster Hovedgård Bibliotek.
 Bogen er et politisk og personligt romanportræt af Erik Scavenius, som en hidsige regeringsleder og kvindeglad mand. I sommeren 1940 beder Stauning ham om at overtage udenrigsministerposten. Scavenius har store betænkeligheder, da han udsætter sig selv for at blive stemplet som landsforræder, fordi han er klar over at et ja vil medføre et tæt samarbejde med den tyske besættelsesmagt. Det ender som bekendt med at han indvilliger i at overtage posten. Bogen fortæller om de følgende års mange dilemmaer samtidig med at Scavenius’ privatliv med kone og elskerinde også bliver beskrevet indgående. Birgithe Kosovic mener, at Scavenius har meget at sige os i vores tid, og hendes bog fik mange roser af anmelderne.
 Foredraget er arrangeret af biblioteket og brugernævnet. Birgithe Kosovic besøger Hovedgård Bibliotek torsdag den 16. november kl. 19. Billetter til foredraget kan købes på www.horsensbibliotek.dk og på kommunens biblioteker.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!