Fræk og sjov på de skrå brædder

Fræk og sjov på de skrå brædder
13. 10 2018
Fredag aften havde Horsens Amatørteater premiere på forestillingen Bølle-Bob. Selvom historien er over 40 gammel og selve musicalen har 25-års jubilæum i år, så har hverken plottet eller historien tabt pusten. Den er stadig fræk, sjov og gribende, og konflikterne og temaerne gælder stadig – det samme gælder for forfatteren Gunnar Geertsens pointer i musicalen, de holder også.

Holdet bag forestillingen, den kreative ledelse, er instruktør Johnna Wennerwald, koreograf Henriette Hansen og vokalinstruktør Maria Birch Rasmussen, som alle tre har lavet forestillinger på scenen tidligere. De er et godt hold som har fået det allerbedste ud af skuespillertruppen, som aldersmæssig strækker mig fra 9 – 60 år. Johnna Wennerwald fortsætter:

-Sikke en aften, det er kulminationen på måneders arbejde, bekymringer og søvnløse nætter. I 6 måneder har jeg tænkt “Bølle-Bob” og nu er premieren veloverstået. Mine små skøre ideer er blevet til virkelighed, og sammen med et specielt og enestående hold, har vi skabt en fantastisk forestilling. Jeg er simpelthen så stolt at de, både mine vidunderlige skuespillere på scenen, men også dem der har stået “ude i kulissen”.

Forestillingen er en publikumssucces, da teateret allerede en uge før premieren kunne melde om udsolgt til alle seks forestillinger. Horsens Amatørteaters bestyrelse var til stede ved premieren for at hjælp med at tage imod billetter, og med at sælge varme popcorn, sodavand, kaffe og slushice. Formand Henrik Kærhus Sørensen siger:

-Vi ville gerne have tilbudt flere forestillinger, men med så stort et hold af skuespillere kan det være svært, at samle alle til flere end de seks vi har nu. Vi er meget stolte af at kunne melde udsolgt, det må betyde vi har ramt noget publikum efterspørger og vi oplever, at publikum på blandt andet Facebook spørger om der kan købes billetter i døren eller de forsøger at købe eventuelle overskydende af hinanden, er en ny oplevelse for foreningen.

Bølle-Bob musicalen er en lang forestillingen med masser musik og varer over to timer dog med indlagt pause, men den bliver spillet så flot af morgendagens talenter, at tiden bare flyver afsted. Det som er særligt imponerende, er at alle sangerne synger uforstærket til musikken og det fungerer faktisk udmærket, da teatersalen ikke hører til blandt de største.

Der var mange gode og flotte præstationer blandt de unge skuespillere, både sang- og spillemæssigt. Det er sikkert at flere af de unge skuespillere kan nå rigtig lang med deres umiddelbare talenter, hvis de vælger at følge skuespiller- og sangvejen. Det er rigtig set af den kreative ledelse.

Bølle-Bob musicalen er en skøn og seværdig forestilling, som alle burde overvære, men det er ikke muligt da alt var udsolgt. Men det er skønt at opleve det spirende vækstlag trives og gror, og at en aktivitet som teater og musik stadig kan tiltrække unge talenter og publikum.

Deres udsendte var godt underholdt efter premieren og glæder sig til at se hvad Horsens Amatørteater sætter op næste gang. Hvis der afslutningsvis skal dryppes lidt malurt i bægeret må det være at lokalet bliver meget varmt med publikum, lamper og skuespillerne, og at der kun er seks forestillinger, hvilket betyder at mange desværre går glip af årets skønne familieforestilling i byens gamle teaterforening.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook