Friluftsgudstjeneste på Yding Skovhøj

Friluftsgudstjeneste på Yding Skovhøj
17. 05 2018

Vi har haft kirkeårets 3 største fester: Jul, Påske og Pinse. Søndag den 27. maj inviteres til en slags ”Efterfest på bjergets top” kl. 14.00 med en helt speciel lagkage, der skal illustrere den særlige forståelse af Gud, vi har i kristendommen, at Gud er treenig, siger sognepræst Peter Tast.
 I julen bliver livet til, året vender og Jesusbarnet bliver født. Det takker vi skaberen Gud Fader for. Julens farve er rød. Det er også kærlighedens farve. I påsken fejrer vi Gud Søn, Jesus Kristus. Han levede kærlighed ud; den kærlighed, der giver livet mening og er så stærk, at den kan gennemleve døden og opstå på ny. Påskens og opstandelsens farve er gul som solen. I pinsen fejrer vi Helligånden, der hjælper os til at tro, giver os livsånde og kraft på ny. Helligånden skænker os nyt mod, håb og frimodighed til at leve. Ånden er hvid som en due. Til trinitatis fejrer vi, at de tre er én og samme Gud. Det er ikke til at forstå, men trinitatiskagen kan hjælpe til forståelse med sine tre lag af rød, gul og hvid, Fader, Søn og Helligånd, der udgør en helhed. Sammenhængen kan nydes med stor velbehag - som livet! God appetit på begge dele, siger Peter Tast.
 Efter gudstjenesten byder menighedsrådene på kaffe og kage.
 Gudtjenesten er et samarbejde mellem sognene i Ovsted-Hylke-Tåning, Yding-Østbirk samt sognepræsterne Benedikte Baggesgaard og Peter Tast. Voerladegård sogn er også inviteret, ligesom enhver er velkommen til at deltage.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!