Frit valg af genoptræningsleverandør

Jeppe Thorsager - FysioDanmark Odder
Jeppe Thorsager - FysioDanmark Odder
Frit valg af genoptræningsleverandør
13. 03 2019
FysioDanmark Odder og søsterklinikkerne i Hovedgård og Østbirk (samlet kaldet fysioklinikker.dk) er netop blevet godkendt til at varetage genoptræningen for patienter, der måtte opleve længere ventetid hos kommunen. Ordningen er en del af en lovændring som folketinget vedtog i maj sidste år, der skal sikre, at patienter har ret til hurtig genoptræning.

Nogle patienter venter i dag flere uger på genoptræning efter indlæggelse, mens andre blot venter få dage. Nu kan patienter fremover frit vælge en godkendt, privat leverandør – hvis kommunen ikke kan tilbyde genoptræning inden for syv dage efter udskrivelse.

Hurtig genoptræning er afgørende

Ordningen afhjælper et vigtigt problem. Kommer man ikke i gang med genoptræningen hurtigt efter fx en knæ eller hofteoperation, kan det have alvorlige konsekvenser for den berørte:

- Vi ved at patienter, der ikke kommer i gang med genoptræningen kort efter indlæggelse, har svært ved at genvinde funktionsevnen og vende godt tilbage til hverdagen. For mange betyder det, at man er sygemeldt i længere tid. Derfor er vi hos Fysioklinikker.dk rigtig glade for, at vi nu kan gå ind og aflaste vores egen og de omkringliggende kommuner og hjælpe borgerne med den vigtige genoptræning, fortæller Jeppe Thorsager, der er fysioterapeut og indehaver af FysioDanmark Odder samt klinikkerne i Hovedgård og Østbirk.

- Vi har fået godkendelsen på alle vores tre klinikker, så vi kan varetage genoptræningen i et temmelig stort geografisk område, fortæller han.

Mere tryghed og kvalificeret genoptræning i lokalområdet

Hos Fysioklinikker.dk håber man, at ordningen kan være med til at skabe mere tryghed hos borgerne – nu hvor de kan se frem til genoptræning uden ventetid i trygge rammer hos en lokal klinik.

- Vi gør rigtig meget ud af at patienten skal føle sig i trygge og professionelle hænder. Gennem kvalitetssikret fysioterapi, hvor vi også integrerer sundhed og træning, sikrer vi patienten et skræddersyet genoptræningsforløb, hvor der er plads til den enkeltes forskellige udfordringer, fortæller Jeppe Thorsager.

Genoptræning handler i høj grad om at genvinde sit normale funktionsniveau og få kroppen i bevægelse igen. I klinikkerne møder man derfor en række specialiseret eksperter og tilbud ud over fysioterapien, som fx funktions- og sundhedstests, træningsfaciliteter, personlig træning og træning på hold. På den måde er vi ligeså meget et sundhedscenter, der har hele kroppen og patientens sundhed for øje, forklarer Jeppe Thorsager

Vil man vide mere om mulighederne inden for genoptræning og det frie valg, kan man kontakte Fysioklinikker.dk eller gå ind på siden Mingenoptræning.dk