Frysehuset er åbnet i Sattrup

Indvielse af Frysehuset i Sattrup med masser af gæster i solskinnet
Indvielse af Frysehuset i Sattrup med masser af gæster i solskinnet
Frysehuset er åbnet i Sattrup
07. 06 2019
Masser af lokal frivillighed, sponsorkroner og kommunal støtte har genrejst det gamle og faldefærdige frysehus i Sattrup til et nyt og lækkert hus med mange anvendelsesmuligheder.

I Sattrup tæt ved rundkørslen ligger frysehuset som blev bygget for næsten 70 år siden. Det blev bygget i en tid hvor de færreste havde fryser hjemme og derfor havde mange småsamfund et fælles frysehus. Som tiden gik, fik alle husholdninger fryser og behovet for et frysehus forsvandt og bygningen blev brugt som læskur ved busstoppestedet, og gik langsomt i forfald.

Frysehuset er et af flere projekter i Tryg Landsby regi og med masser af frivillige er det lykkes at genrejse/genopbygge bygningen. Man har modtaget støtte fra Tryg Landsby-puljen/Horsens Kommune på kr. 100.000, - og kr. 150.000, - fra sponsorer samt en godt del byggematerialer som blandt andet fliser til gulvet indendørs.

Fredag 7. juni var der officiel indvielse og man havde gerne set borgmesteren foretage åbningen, men som Gustav Andersen sagde i sin åbningstale:

- Borgmester Peter Sørensen er nok på Christiansborg og hjælpe Mette Frederiksen med at lave regering. Men som vi siger i Sattrup: Borgmestre og Statsministre forgår – men Frysehuset består!

Det fremkaldte stor latter blandt de 40-50 fremmødte til arrangementet. Da man ikke kunne lave en aftale med borgmesteren, havde man fået fat i byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V) som via sit arbejde i byrådet kendte godt til projektet.

Efter den officielle del var der tid til kæmpe kage og kaffe til alle de fremmødte. Mange af de yngste var klart imponeret over størrelsen på kagen som fyldte det meste af bordet. Gæsterne hyggede sig inde og ude i solskinnet i godt selskab i skønne Sattrup.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook