Fuglekonge Martin Høj køres i optog gennem Østbirk

Fuglekonge Martin Høj køres i optog gennem Østbirk
22. 08 2017
Fugleskydning i Østbirk lørdag den 2. september

Martin Høj debuterede til fugleskydning i Østbirk sidste år, med bravour, da Martin tog kongetitlen. Fuglekonge Martin Høj sætter titlen på spil, når Østbirk Borgerforening afholder den årlige fugleskydning lørdag den 2. september.
 Traditionen tro føres fuglekongen i optog gennem byen, fra hjemadressen på Karolinelundsvej 2 til Skyttehuset for fuld musik. Arrangørerne har forlænget ruten, så den går forbi SuperBrugsen grundet den ellers så korte tur. Forrest med fanen går fuglekongen 2015 Søren Pedersen, ikke at det er grunden, men det bliver i sandhed et royalt optog.
 Forud for optoget mødes de tidligere fuglekonger til morgenkaffe kl. 10.00, og selve optoget begynder kl. 11.00 med Tage Nymarks veterankøretøj i spidsen og musik af Peter Houmøllers Orkester.
 Kl. 12.00 afgiver Martin Høj det første skud på årets fugl, hvorefter der skydes om præmier efter kløer, vinger, næb og så videre på træfuglen, der som er altid pyntet af Gert Nielsen. Samtidig sælges der forkost i Skyttehuset, smørrebrød til 10 kr. pr. stk.
 Sideløbende med skydningen er der børne-, dame og serieskydning og absolut ingen forudsætninger er en betingelse for at deltage i den hyggelige dag i Skyttehuset bagved Østbirkhallen.
 - Alle er i særdeleshed velkomne, også bare for at snuse til, hvad fugleskydning er for en størrelse, siger Kurt Hansen, der selv tog titlen i 2014.
 Forhåndstilmelding på fuglen er dog påkrævet senest den 25. august på borgerforening@oestbirk-avis.dk 

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!