Gåfællesskaber hitter i Horsens

Gåfællesskab i Søvind går hver torsdag kl. 9.30 Foto: Ole Zinck Østergaard
Gåfællesskab i Søvind går hver torsdag kl. 9.30 Foto: Ole Zinck Østergaard
Gåfællesskaber hitter i Horsens
08. 09 2020
Gåfællesskaber i Horsens Kommune springer op over alt. Hele 13 gåfællesskaber er godt i gang, og flere er på vej. Gåfællesskaberne har ikke kun fokus på motion, men også det sociale fællesskab i lokalområdet.

Af DGI

De fleste af gåfællesskaberne har gåture hver uge, og alle er velkomne på turene. DGI Sydøstjyllands idrætskonsulent, Kirsten Kofoed, er begejstret over de mange gåfællesskaber: ”Gang hitter over hele landet og gåfællesskaber skyder op flere og flere steder. Gåture kræver nemlig ikke nogen væsentlige forudsætninger og samtidig gør gang noget godt for vores velbefindende”.

WE WALK i uge 39

De mange gåfællesskaber i Horsens Kommune bliver i uge 39 en del af den landsdækkende kampagne ”WE WALK – hele Danmark går”, som Bevæg dig for livet – Løb og Gang er initiativtager til.

”I uge 39 er hele Danmark inviteret med ud at gå, og formålet er at komme ud i den friske luft, og få en hyggelig gåtur sammen med andre”, lyder det fra Kirsten Kofoed.

På Facebooksiden ”Gåfællesskaber i Horsens Kommune” kan man se alle gåturene i uge 39. Alle er velkomne på turene, som er gratis og kræver ingen tilmelding.

Fakta

Bag WE WALK kampagnen står Horsens Kommune, DGI Sydøstjylland og Bevæg dig for livet - Løb og Gang. Rammen er Bevæg dig for livet-visionsaftalen mellem Horsens Kommune og idrætsorganisationerne DIF og DGI fra 2019. Her er målet at få 10.000 flere borgere til at bevæge sig inden 2025.

WE WALK gåture i hele landet kan ses på: https://wewalk.bevaegdigforlivet.dk/