Gedveds Juleøl er på køl

Gedveds Juleøl er på køl
22. 10 2017

Igen i år har Mikael Steiniche været på besøg i microbryggeriet Ebeltoft Gårdbryggeri for at lave en juleøl.
 Gedveds juleøl er i år lavet på byg- og hvedemalt og spandevis af humle. Dette har givet en dejlig kraftig og fyldig øl, som også har en smule sødme. Øllen passer perfekt til det danske julebord, med dets fede og kraftige madretter. 
 Brygmester Peder Zacho har i året løb været på inspirations- og oplevelsestur flere steder i Europa samt i USA, hvor det gode specialøl også brygges i stor i stil. Under turen til USA, oplevede Peder, hvordan de mest hyppede og moderne microbryggerier eksperimenterede og producerede og solgte deres øl. Det sidste nye fra ”over there” er at de mest dedikerede bryggere, behandlede deres specialøl ligesom vi gør med f.eks. mælk. Det vil sige, at man på intet tidspunkt bryder kølekæden fra brygger til kundens bord.
 Denne måde at behandle øllet på, sammenholdt med at øllet produceres i små mængder og dermed sælges så frisk som overhovedet muligt giver nogle helt nye smagsoplevelser for kunden. Der vil være en tydelig forbedring, som skyldes at øllet opleves mere perlende frisk og lækkert. Brygmesteren lover os, at den forbedrede smagsoplevelse er det tætteste, som man kan komme smagen fra oprindelig tank- og fadøl.
  - Det vil være tydelig for enhver, afslutter Peder Zacho.
 SuperBrugsen Gedved har i år valgt at sælge øllet på denne måde, dvs. at kølekæden på intet tidspunkt er brudt, men det betyder selvfølgelig også, at kunden skal huske at ligge øllet på køl hele tiden indtil man har tænkt sig at nyde den dejlige juleøl.
 - Prøv evt. selv at købe to øl, læg den ene i køleskabet og sæt den anden i et køkkenskab eller lign. og oplev forskellen på øllet, når flaskerne skal på bordet, foreslår uddeler Mikael Steiniche.
 Gedveds juleøl er allerede i handlen i SuperBrugsen Gedved og koster 29,95 for 50 cl.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!