Genbrugskonfirmandtøj er genialt og en stor succes

Genbrugskonfirmandtøj er genialt og en stor succes
14. 01 2018
Folk valfartede til Østbirk Præstegård efter konfirmationstøj

Genbrugskonfirmandtøj er genialt - sådan tænkte mere end 225 mennesker i torsdags, da Østbirk Præstegård åbnede dørene for enhver, der ønskede at finde sit konfirmandtøj ganske gratis.
 - Der kom konfirmander fra nær og fjern, så skønt, siger sognepræst Lone Buhl Pedersen.
 - Det var virkeligt smukt konfirmationstøj, der hang klar i Præstegården. Mere end 100 kjoler, 40 habitter, 50 skjorter og meget, meget mere. Det summede af liv og masser af tøj fik nye ejere, godt hjulpet af frivillige skønne damer, der stod klar med råd og hjælp.
 - Linda Holst fra Lindas Drøm viste blomsterpynt. Tina Frisør Søby satte håret. SuperBrugsen havde sponsoreret vin og sodavand. Der blev fundet tøj, snakket, grinet og leet. Det blev på alle måder et par festlige timer, siger Lone Buhl Pedersen som oplever at arrangementet nu for alvor er slået igennem.
 - Måske vi udvider aktiviteterne til næste år, måske der kommer en der f.eks. kan sminke, når der er så mange mennesker må der gerne være flere happenings.
 - Hvorfor skal præsten blande sig i det med genbrugstøj?, spørger Lone Buhl og svarer selv:
 - Det skal hun fordi hun slet ikke kan lade være - så er den ikke længere - og dog kan jeg dertil tilføje, at en af mine fineste opgaver som præst må være at skabe gode relationer. Kirken og præsten skulle jo ikke gerne blot være ord, men også være handling.
 - Konfirmationen er en dag som man husker resten af livet. Enhver konfirmand skal denne dag have lov at ligne en million - føle sig helt gennemgående smuk - og kan vi hjælpe hinanden hermed, så det ikke koster en million - så smiler jeg - og jeg er ganske sikker på at englene synger med i kor.
yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!