God start for indsamlingen til Hovedgård Multihal

Den lokale Torsdagsklub repræsenteret ved den tidligere brugsuddeler Rasmus Jensen har valgt at støtte projektet med 10.000 kr.
Den lokale Torsdagsklub repræsenteret ved den tidligere brugsuddeler Rasmus Jensen har valgt at støtte projektet med 10.000 kr.
God start for indsamlingen til Hovedgård Multihal
17. 02 2019
Husstandsindsamlingen i Hovedgård til fordel for det nye kultur- og idrætscenter har nu været i gang i godt en uge, og man er kommet godt fra start.

Der har heldigvis været god opbakning blandt Hovedgård og omegnsbyernes borgere. Det er lykkedes at mobilisere 60 indsamlere, så man faktisk dækker både Grumstrup, Vedslet, Hovedgård, Kattrup, Ørridslev, Åes, Ørskov og Tvingstrup.

Indsamlerne er blevet klædt godt på af indsamlingsgruppen. Alle er blevet udstyret med masser af infomateriale om multihallen, og alle kender de forskellige måder, man som borger kan støtte projektet på.  Støtter man projektet med 1000 kr., har man ret til at få sit navn på en tavle i den nye multihal. Alle der støtter projektet får naturligvis også en takkehilsen, når indsamlingen er slut.

Også de lokale foreninger støtter godt op om projektet. De tre største brugere af hallen: Badminton, Håndbold og Fitness, har alle, som tidligere omtalt, givet store, flotte donationer. Andre foreninger påtænker særlige arrangementer hen over året, for at samle ind til halprojektet.

Også den lokale Torsdagsklub repræsenteret ved den tidligere brugsuddeler Rasmus Jensen har valgt at støtte projektet med 10.000 kr.

200.000 kr. fra Lokale og Anlægsfonden

De frivillige bag halprojektet har længe været i gang med at søge fondsmidler ved mange forskellige fonde. Det er et meget stort og omfattende arbejde, som der er brugt rigtig mange timer og krudt på. Hidtil dog uden det helt store udbytte. Men 11. februar fik tovholder for halprojektet, Lene Henriksen, et længe ventet positivt svar. Lokale- og Anlægsfonden har bevilliget et etableringstilskud på 200.000 kr. til etablering af Cafe & loungeområde i det nye kultur- og idrætscenter.  Lene har tidligere udtalt, at det er meget svært at få bevilliget fondsmidler til mursten, men når man søger til en lidt mere specifik del af projektet, er det generelt nemmere at få fondene til at støtte. Og det lykkedes denne gang.

God opbakning fra lokale virksomheder

De mange erhvervsdrivende i Hovedgård og omegn bakker også flot op omkring projektet. Indsamlingsgruppen har et erhvervsudvalg som har sammensat sponsorpakker til firmaerne. Der er også samlet en gruppe af erhvervs-ambassadører, som kontakter de over 100 virksomheder i området og fortæller dem om projektet og opfordrer til at støtte op om projektet. De første virksomheder har allerede valgt at købe et sponsorat.

Detektorshop.dk er klar med sponsorat på 10.000 kr.

Senest har Detektorshop.dk meldt sig klar med et sponsorat på 10.000 kr. til Hovedgård Multihal. Detektorshop.dk er Nordens største specialbutik indenfor udstyr til metaldetektorhobbyen. ”Folk, der søger efter skatte og oldsager med metaldetektor, ved godt, hvor Hovedgård ligger på landkortet”, fortæller Jesper Janke Hansen fra Detektorshop.dk.

”Over 90 % af de danske skattefund der er gjort de sidste 10 år, er nemlig fundet med detektorgrej fra Hovedgård. Det er vi meget stolte over. Selvom websalget udgør den største del af vores omsætning, er vores fysiske butik i Hovedgård helt afgørende for vores forretning. De fleste aktive detektorentusiaster har været i Hovedgård mindst én gang for at købe udstyr”.

I 2018 flyttede detektorbutikken fra Hovedgårds gamle apotek til Hovedgårds gamle Realskole også kaldet Bakkehuset. ”Vi havde brug for mere plads til butikken og ikke mindst havde vi et ønske om at få bedre udendørsarealer til test af udstyr. Det har vi fået nu”, siger Jesper.

”Vi støtter multihallen, fordi den er med til at gøre Hovedgård til et endnu mere attraktivt sted at bo. Og så vil vi også gerne bakke op om den enorme mængde frivilligt arbejde, der ligger bag ved multihalprojektet”, siger Jesper Janke Hansen. 

Bang & Olufsen Horsens v/Vagn’s Radio køber også sponsorat til 10.000 kr. 

”Med vores engagement i byens udvikling - både som beboer og som en del af det tidligere forretningsliv i byen, er det med stor glæde, at vi bakker op om projektet med multihallen - alene det engagement "ildsjælene" udviser i dette projekt er al ære værd, til at projektet nu også fuldføres til glæde og gavn for den udvikling Hovedgård er i, som et "bosted" med dejlig natur, lokalsamfund med øget kultur, og de nødvendige indkøbsmuligheder”, siger Vagn Christensen fra Bang & Olufsen Horsens v/Vagn’s Radio.

”Hovedgård går foran, og viser hvordan en mindre bys herligheder med skole, idrætsfaciliteter, bibliotek, og et hav af foreninger, har sine kvaliteter i forhold til den stigende "urbanisering" - og det er jo vigtigt, at vi ikke bliver "overset" i forhold til hovedbyen, så Hovedgård som oplandsby, er synlig i dette forhold”, fortsætter Vagn Christensen.

De første 500.000 kr. er nået

Onsdag aften kunne indsamlingsgruppens Webmaster Hanne Hansen så stolt erklære, at man ved at dyrke fællesskabet og stå sammen som lokalsamfund allerede har indsamlet mere end 500.000 kr. ”Det er rigtigt rigtig flot. Det er indsamlingsgruppens ydmyge håb, at man kan indsamle mere endnu, da der stadig er mange indsamlere, der endnu ikke har været ud på deres ruter”, siger Hanne Hansen.  Hanne lover, at hun nok skal følge indsamlingen tæt og komme med status på multihallens facebookside, når der er nyt.

Stemningen er generelt positiv og optimistisk i indsamlingsgruppen og man takker for de mange fine donationer der allerede er kommet ind og håber på at rigtig mange endnu tager godt imod indsamlerne, når de banker på deres dør.