Gratis sommeraktiviteter for børn og unge

Der er blandt andet surfing, droneflyvning, børnefestival og kreative workshops på i et helt nyt sommerprogram for børn og unge fra 6-17 år. Foto: Hanne Nielsen
Der er blandt andet surfing, droneflyvning, børnefestival og kreative workshops på i et helt nyt sommerprogram for børn og unge fra 6-17 år. Foto: Hanne Nielsen
Gratis sommeraktiviteter for børn og unge
24. 06 2020
Horsens Kommune har modtaget 3,3 millioner kroner, der blandt andet skal gå til udvidet fokus på børn og unges deltagelse i fællesskaber hen over sommeren.

Et stort sommerprogram med næsten 100 aktiviteter fordelt på seks uger, bliver i denne uge sendt ud til kommunens børn og unge - blandt andet via folkeskolerne og ungdomsskolerne. Fælles for det meget brede program er, at det hele er ganske gratis.

Programmet er blevet skabt på rekordtid, efter at Regeringen den 9. juni indgik en aftale med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, de frie grønne løsgængere og Partiet Fremad om initiativer, der skal sikre, at børn og unge kan få en aktiv sommerferie.

Situationen under Covid-19 har været vanskelig for en del børn og unge samt for udsatte grupper.

Mange har været isolerede og har stået uden sociale fællesskaber og normale hverdagsrytmer med fritidstilbud, skole og pauser fra hjemmet. I aftalen er der blevet afsat 200 millioner kroner til sommeraktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år i år i hver af landets 98 kommuner. Heraf har Horsens modtaget 3,3 millioner kroner.

Noget for enhver smag

Aktiviteterne skal både bidrage til at lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle børn og unge som følge af skolelukningen, og derudover skal de understøtte et socialt formål med fokus på børn og unges deltagelse i fællesskaber samt udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.

- Der er blevet lavet et fantastisk program på meget kort tid, og det er jeg utrolig stolt over. Der er mange lokale aktører med i det her program, som gerne vil være med til at sikre, at vores børn og unge får en rigtig god sommer efter et meget anderledes forår grundet Covid-19-situationen, siger borgmester Peter Sørensen.

- Jeg håber, at rigtigt mange af vores børn, unge og deres forældre vil tage godt imod de mange sommeraktiviteter, og jeg er næsten sikker på, at der er noget for enhver smag lige fra kreative workshops, surfing, ture til blandt andet København, Gorilla Park og Randers Regnskov og endda også en særlig børnefestival, siger han.

Fokus på overgang til ungdomsuddannelser

Udover det store sommerprogram, bliver nogle af pengene brugt på at have særligt fokus på at hjælpe unge i overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelse, ligesom det også er et fokuspunkt, at elever, der tidligere har haft problemer med fravær i skolen, kommer i gang igen.

- Mange har ikke fået den introduktion til ungdomsuddannelserne, som de plejer på grund af Covid-19. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at de unge kommer godt i gang med deres ungdomsuddannelse, så vi ikke risikerer at tabe nogen efter den her helt særlige tid op mod sommerferien, siger Tanja Nyborg, der er direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune.

- Der bliver arbejdet på højtryk fra nu og frem mod sommerferien på at lave et særligt forløb for netop de unge, når de skal tilbage i skole efter sommerferien, så vi får alle med og sørger for, der igen kommer nogle gode rutiner, når en ny begyndelse i de unges liv går i gang, lyder det fra Tanja Nyborg.

Du kan se hele programmet og tilmelde dig de forskellige aktiviteter her.