Grønne poser nok og Horsens Kommune sparer 18 ton plastik

De grønne poser til madaffald bliver i disse uger igen kørt ud til borgerne. Foto: Horsens Kommune.
De grønne poser til madaffald bliver i disse uger igen kørt ud til borgerne. Foto: Horsens Kommune.
Grønne poser nok og Horsens Kommune sparer 18 ton plastik
01. 11 2019
Mange borgere fortæller, at de har rigeligt af de grønne poser til madaffald. Derfor skærer Horsens Kommune nu ned på antallet af poser, der i disse uger bliver kørt ud til borgerne.

18 ton plastik. Det er, hvad Horsens Kommune sparer, når medarbejdere fra Service og Beredskab i disse uger kører ud med nye leverancer af grønne poser til madaffald. Normalt får hver husstand en pakke med fire ruller af de grønne poser i, men denne gang indeholder pakken kun tre.

- Vi kører poser ud til ca. 42.000 husstande, så dermed er der en stor besparelse på plastik at hente, når vi skærer ned på antallet af ruller. Ved at levere tre ruller poser frem for fire kører vi ca. 18 ton mindre plastik ud i år, forklarer Anne Dorthe Christensen, bygningskonstruktør i Affald og Genbrug i Horsens Kommune.

Sund fornuft at tilpasse

Hun har sammen med sine kolleger i Affald og Genbrug vurderet, at det giver god mening at skære ned på antallet af poser.

- Vi får rigtig mange henvendelser fra borgere, som fortæller, at de ikke har brug for fire ruller, og derfor forsøger vi nu at tilpasse mængden. Vi er meget opmærksomme på, at vi ikke bruger flere ressourcer end nødvendigt. Det er ganske enkelt sund fornuft og falder godt i tråd med, at vi i Horsens Kommune gerne vil være i top-3 i Danmark i at mindske ressourceaftrykket fra hver enkelt borger, forklarer Anne Dorthe Christensen.

Løber man tør for poser, kan man altid hente flere på kommunens genbrugspladser eller i disse butikker:

Horsens: Sund By Butikken, Løvbjerg, Spar (Smedetorvet), Svane Apoteket, Silvan og Stark (Thorsvej).
Søvind: Dagli' Brugsen
Egebjerg: Kagehuset
Brædstrup: ABC Lavpris
Nim: Min Købmand
Gedved: SuperBrugsen
Østbirk: SuperBrugsen og Gantrup Byggemarked

Hvis man har for mange poser derhjemme og gerne vil af med nogle af dem, kan man aflevere dem på genbrugspladserne. Samme sted kan man hente papirposer til sit madaffald, hvis man foretrækker at bruge dem.

Affaldsafdelingen forventer, at alle husstande har fået nye poser inden slutningen af november.