Gudstjeneste med klokkespil under Guds åbne himmel

Gudstjeneste med klokkespil under Guds åbne himmel
05. 08 2018
Søndag den 12. august kl. 11 i parken ved Gedved Seminarium

Friluftsgudstjenesten den 12. august kl. 11 i Gedved foregår i parken ved det gamle seminarium. Der bliver lavet et fint udendørs alter, og menighedsrådet sørger for at stille stole op; men man kan også vælge at sidde på det, der er tilbage af græsset. Ved friluftsgudstjenesten medvirker alle tre præster fra Voer Herreds Pastorat. Jytte Ibsen, sognepræst i Kattrup og Tolstrup sogne prædiker. Anne Marie Vrang og Troels Bering bistår med læsninger og hjælper til ved altergangen. Musikken, der ledsager salmesangen leveres af Et Transportabelt Klokkespil, der betjenes af klokkenist Peter Langberg fra Løgumkloster. Efter gudstjenesten spiller Peter Langberg en kort koncert på Klokkespillet i en lidt anden genre.
 Man kan spise sin medbragte mad efter gudstjenesten i parken eller vælge at spise på Café & Restaurant Schmidt, der har til huse i det gamle seminarium. Caféen holder extraordinært åbent den dag og står klar til at servere spændende mad.
 Det Transportable Klokkespil består af 50 bronzeklokker i forskellige størrelser. Den største vejer 256 kg og den mindste 4,5 kg. Til sammen vejer de 50 klokker 2.800 kg. De er forbundet via et sindrigt snoretræk med et spillebord, som betjenes af klokkenisten. Klokkespillet ledsager salmesangen. Klokkenist er Peter Langberg fra Løgumkloster. Han er uddannet som organist ved Det kgl. danske Musikkonservatorium i København og som klokkenist ved Den franske Klokkenistskole i Douai. Peter Langberg har tidligere været rektor for Løgumkloster Kirkemusik- og klokkenistskole, samt været stadsklokkenist i Løgumkloster ved Kong Frederik IX´s Klokkespil. I dag underviser Peter Langberg som timelærer på Løgumkloster Kirkemusikskole og er deltids klokkenist ved Vor Frelsers kirke i København, samt organist i et lille sønderjysk sogn. Peter Langberg er også komponist, og han har udgivet en række CD’er.
 På følgende hjemmesider kan man se lidt om klokkespillet og høre Peter Langberg fortælle om hvordan et klokkespil fungerer: https://www.youtube.com/watch?v=uNBJys8nCqU, www.nordic-carillion.dk, http://old.kirkemusikskole.dk/medarbejder/peter-langberg.htm
 Den store klokke kalder til gudstjeneste kl. 11, søndag d. 12. august. Alle er hjertelig velkomne til en gudstjeneste ud over det sædvanlige, siger Voer Herreds Menighedsråd.