Gudstjeneste på Egebakken – så er vi igang igen

Gudstjeneste på Egebakken – så er vi igang igen
15. 05 2020
Onsdag 13. maj blev der for første gang siden nedlukningen afholdt gudstjeneste på Pleje- og aktivitetscenter Egebakken i Egebjerg.

Det hele foregik udenfor, da samtlige beboere i plejeafdelingen samt det engagerede personale fejrede gudstjeneste sammen med kirkesanger, organist og præst fra Lundum og Hansted kirker. Egebakkens gårdhave blev ved hjælp af et mobilt klaver og en soundboks omdannet til en kirkesal.

Godt pakket ind i tæpper og jakker blev der sunget salmer, lyttet til evangelium og prædiken, bedt velsignet. Det blev ikke som det plejer, men det gav trods omstændighederne en følelse af fællesskab – nu er vi så småt i gang igen. Takket være det kreative personale på Egebakken, kunne det lade sig gøre at finde en alternativ måde at holde gudstjeneste på, og den slags gåpåmod og vilje til at få tingene til at gå op skaber håb og glæde i hjertet, også selvom plejecentrene stadig er lukket for offentlig adgang indendørs.

Kirken og personalet på Egebakken arbejder nu sammen på at gøre tjenesterne i gårdhaven lige så fast som den traditionelle gudstjeneste sidste onsdag i måneden, og måske vil det også blive muligt at gøre tjenesterne offentlige.

Så længe det gode vejr er med os, så kan det meste lade sig gøre.

En lærke letted og tusind fulgte.

Der blæser nye vinde over landet, og ligesom blomster og træer springer ud, sådan er det også med kirkedørene, der inden længe kan åbnes. Vi ser frem til at kunne samle sanglærkerne i kirkeskibet til gudstjeneste igen. Onsdag den 13. maj blev startskuddet til en ny tid med åbne kirkedøre, og selvom måden vi går i kirke på bliver lidt anderledes, så er budskabet det samme: der er håb, der er liv, der venter os glæde og jubelråb. Første skridt er trådt – vi glæder os til at træde mange flere!