Hassel-Huset så på vilde dyr

Hassel-Huset så på vilde dyr
11. 09 2017
Med støtte fra Nordea Fonden, drog 32 børn afsted til Givskud Zoo for at se på vilde dyr

Børnene fra daginstitution Hassel-Huset i Gedved var på tur til Givskud Zoo i sidste uge. De fik afprøvet og udvidet deres grænser, og fik ny viden om dyrs levemåder, levesteder og livsbetingelser.
 - Turen indgik i Hassel-Husets læreplanstema Natur og Naturfænomener, hvor vi bla. har arbejdet med vilde dyr inden børnene skulle til Givskud. Børnene er bla. blevet bevidste om at der er forskel på planteædere og kødædere, dyr der klatre, dyr der løber, og igennem hele projektet sætte os selv som mennesker i forhold til dyrene, eks. størrelsesforskellige, hurtighed, tænder osv, fortæller Dorte Ris.
 Formålet med turen var også at få direkte oplevelser og erfaringer med vilde dyr. At komme bag kulisserne og se fodring mm. som normalt er lukket for publikum. At koble besøget med viden og læring om dyrene og deres hverdag gennem spændende oplevelser og at få mulighed for at komme tæt på vilde dyr og høre om deres levevis.
 - Vi så på 3 kranier fra løve, abe og kæmpeodder, snakkede om forskelle på tænder i forhold til om man er kødæder eller planteæder, og forskelle på hvordan forskellige dyr spiser, og hvordan de spiser, siger Dorte Ris.
 Børnene fodrede marsvin med frugt og grøntsager, de fodrede klappegederne med gulerødder og de så dyrepasseren fodre kæmpeodderne med fisk, imens hun fortalte om dem.
 - Børnene var nemme at fange i forhold til opmærksomhed, og var aktive med, stillede spørgsmål og kom med svar. De fik rigtig meget ud af det, fortæller Dorte Ris.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!