H.C. Andersen-udstilling på Tinghuset

Thora Hallager (1821-1884) [Public domain]
Thora Hallager (1821-1884) [Public domain]
H.C. Andersen-udstilling på Tinghuset
20. 02 2019
I Studiekredsen har vi fat i de mange indfaldsvinkler: H. C. Andersens mange rejser, hans utrolig mange teaterbesøg i de lande, som han besøgte, hans besøg på godser, hvor han skulle underholde med klip og oplæsning og lege om aftenen. Vi undrer os over hans store udbredelse i hele verden.

Selv nu 144 år efter sin død, er han aktuel og bliver for lige i disse dage fejret i Bremen i Tyskland, Der rejste han meget og blev gode venner med musikkens store komponister Franz Listz, Robert Schumann, Mendelsohn, Wagner, lige som han holdt meget af Den svenske nattergal Jenny Lind, der henrykkede hele Norden og Tyskland. Det er H.C. Andersens eventyrlige liv, der gav stof til 156 Eventyr oversat til over 125 sprog.

Vores H.C. Andersen weekend d. 9. - 10. marts bliver med en levende ”H.C. Andersen”, der kommer og underholder og fortæller både for børn og voksne. Vi udsmykker så Tinghusets udstillingslokale selv med eventyrlige plakater, gamle møbler og rekvisitter.

Tegnepapir og farver er lagt klar til børnene og de kan folde deres egen papirbåd, lig med Tinsoldatens båd, og de kan prøve den på søen udenfor.
Der vil blive sunget gamle H.C. Andersen sange og af nyere melodier, vil der være nogle, som Bjarne Haahr satte melodi til.

Men først og fremmest skal vi more os over hans eventyr og særlige finurligheder, som fortælles og som spotter vores humoristiske sans.

Hvis dette giver stor appetit, vil Brædstrup kro være klar med Eventyrlige børneretter til eventyrnavne: ”Hvad fatter gør,” en stor fyldig omelet med purløg på, osv.

Vi håber mange vil sætte kryds i kalenderen, og tage børn og børnebørn med.