Historiefortællende sti i Tolstrup Enge

Historiefortællende sti i Tolstrup Enge
04. 02 2017
Gedved Lokalråd vil etablere Kløverstisystem med oplevelser på historiske fortællinger om Gedved

Torsdag eftermiddag inviterede Gedved Lokalråd til informationsmøde på parkeringspladsen ved Tolstrup Kirke, stedet som på mindre disede dage end i torsdags, har et fantastisk view ud over det 30 ha store vådområde, hvor Naturstyrelsen netop har påbegyndt vådområdeprojektet til 3,8 mill kr. som omtalt i sidste uges avis.
 Anne Gro Thomsen fra Naturstyrelsen fortalte om projektet, som vil resultere i en årlig fjernelse af 3,7 tons kvælstof, og desuden supplerer Horsens Kommunes indsats mod ekstrem nedbør og oversvømmelser i Horsens.
 I projektet ledes Tolstrup Å tilbage til sin form som for omkring 150 år siden. Gamle kort fortæller hvorledes åen har snoet sig, og bl.a med stabiliserende sten sikrer projektet at åen fremtidigt ikke ”flytter sig” så meget, fortalte Anne Gro Thomsen, som svar på nogle af de spørgsmål som de små 30 fremmødte ved Tolstrup Kirke bød ind med.
 Projektet skal være færdigt til 1. april, og det er ikke muligt at bruge økonomi i projektet, til f.eks. stier, bænke eller fugletårne. Men det ønsker Gedved Lokalråd at gøre noget ved.
 - Vi er i kantakt med Friluftsrådet. Vi vil gerne tilsætte området bevægelse i form af oplevelsesstier fortalte Henning Hansen, Gedved Lokalråd.
 Arbejdsgruppen med Henning Hansen i spidsen ønsker at lave Kløverstier, som er et landsdækkende stiprojekt, der skal få folk til at opleve deres egen by.
 Stisystemer i området, hvor man på udvalgte steder kan stoppe op og via QR-koder scanne en historiefortælling, gamle historier om Gedved om f.eks. vandmøllen, bryggeriet, seminariet og lignende gode fortælinger. Vi er allerede godt i gang med beskrivelserne i samarbejde med Egnsarkivet, fortalte Henning Hansen.
 - Hvem ved f.eks. at der har været et bryggeri i Gedved, med mindre man køber den lokale juleøl i SuperBrugsen, tilføjede Henning Hansen.
 I forbindelse med genskabelsen af Tolstrup Å og måske også Gedved Sø, tager Lokalrådet gerne imod gode ideer og hjælpende hænder.
 - Stierne skal jo sikkert også kunne bruges til en løbetur, og hvem ved, måske skal vi også have lavet en bakke til skiløberne om vinteren, siger Henning Hansen.

winkKan du li' vores artikler, giv os et like her!