Hjælp til bekymrede pårørende

Det kan være svært at være pårørende til et familiemedlem, der som ældre, syg eller på anden måde har brug for hjælp. Men nu er der hjælp at hente hos pårørendekonsulent Kirsten Kirk Ladefoged i Horsens Kommune.
Det kan være svært at være pårørende til et familiemedlem, der som ældre, syg eller på anden måde har brug for hjælp. Men nu er der hjælp at hente hos pårørendekonsulent Kirsten Kirk Ladefoged i Horsens Kommune.
Hjælp til bekymrede pårørende
26. 03 2020
I en tid, hvor coronavirus påvirker alle, kan det være ekstra svært at være pårørende. Det kan være en udfordring at håndtere både personlige følelser og bekymringer, særligt når den fysiske kontakt er blevet begrænset. Det vil Horsens Kommunes nyansatte pårørendekonsulent hjælpe med.

En ny og meget anderledes hverdag kan være med at skabe bekymringer og forvirring hos rigtigt mange.

For mange pårørende til ældre eller andre borgere har forholdsreglerne i forbindelse med spredningen af coronavirus også medført markante ændringer.

Der er nu lukket ned for besøg i kommunens institutioner, og det kan gøre det endnu sværere at være pårørende i sådan en situation.

Horsens Kommunes pårørendekonsulent Kirsten Kirk Ladefoged står til rådighed - både i forhold til at besvare spørgsmål og i forhold til at lytte til og tage en snak med de pårørende, der har behov for det.

Pårørendekonsulenten kan være indgangen for pårørende, der ønsker støtte og vejledning. Det handler om at understøtte hverdagen, så den enkelte pårørende føler tryghed i den nye situation, vi alle må vænne os til lige nu.

- Nye, ukendte situationer kan påvirke de daglige rutiner og rytmer, og det kan være vanskeligt at tackle. Her kan pårørendekonsulenten måske bidrage via dialog. Jeg kan hjælpe med at vende de bekymringer, tanker og frustrationer, pårørende kan stå med, når man har et familiemedlem, man i denne tid ikke kan besøge. Som pårørende kan man stå i et følelsesmæssigt virvar, der kan være svært at stå alene med, siger Kirsten Kirk Ladefoged.

Medarbejdere og ledelse på sundheds- og ældreområdet kan også kontakte Kirsten, hvis der opstår situationer, hvor der kan være behov for råd og vejledning fra pårørendekonsulenten.

Kirsten har tidligere arbejdet som daglig leder i aktiviteten på ældreområdet i Horsens Kommune, så hun kender kommunen godt. Derfor kan hun vise vej, så pårørende får viden om de muligheder, der findes.

På sigt, når vi vender tilbage til en normal hverdag, bliver det også Kirstens opgave at hjælpe med dialog og samarbejde mellem pårørende og medarbejdere i kommunens tilbud. Hendes rolle bliver at skabe muligheder for, at pårørende kan mødes med andre i samme situation til netværksmøder og temaaftener, hvor de kan udveksle erfaringer og tale om rollen som pårørende.

Kirsten Kirk Ladefoged træffes hver dag på telefon 20 20 59 64 mellem klokken 9-15. Man kan også maile til hende på kki@horsens.dk