Hør om H.C. Andersen og Vestindien i Stensballe

H.C. Andersen
H.C. Andersen
Hør om H.C. Andersen og Vestindien i Stensballe
10. 09 2020
Efter en længere ufrivillig pause har Dansk Vestindisk Selskab inviteret til foredrag i lokalerne ved Stensballegård Golfklub, hvor bogforlægger Lise Bostrup vil fortælle om H.C. Andersen og Dansk Vestindien. Det foregår lørdag 26. september 2020 kl. 14.00.

Dansk Vestindisk Selskab har mange medlemmer, og deres viden om Dansk Vestindien er ret stor, da mange har familierelationer på øerne, og de fleste har været derovre adskillige gange. Alligevel var tanken om, at den verdensberømte danske digter, H.C. Andersen skulle have haft noget at gøre med Vestindien, ny for dem.

Lise Bostrup vil fortælle om H.C. Andersens nære venner familien Wulff, hvor far og søn var kaptajner på skibe, der sejlede til Vestindien, om hans “sjælsveninde” Henriette Wulff, der skrev lange beskrivende breve til ham fra Skt. Thomas og Skt. Jan, om familien Melchior på godset Roligheden og relationerne til Borreby, der var erhvervet for kolonipenge, og hun fortæller om H.C. Andersens egen digtning med relation til øerne, sukkermøller og slaver.