Horsens Kommune sætter strøm til grønne delebiler

Horsens Kommune sætter strøm til grønne delebiler
07. 12 2017
Horsens Kommune styrker sin klimaprofil med to grønne elbiler, som medarbejdere kan bruge i arbejdstiden. Efter arbejdstid kan de bookes af alle, der har brug for en ekstra bil.

Horsens kommune lancerer i samarbejde med den horsensianske delebils-virksomhed Tadaa! to elektriske biler, som medarbejdere på Rådhuset kan bruge i stedet for deres private biler. Men det er ikke kun de kommunalt ansatte, der kommer til at indsnuse duften af ny bil. Uden for Rådhusets åbningstider kan alle, der er med i Tadaa!s delebilsordning booke bilerne til at køre børnene til spejder, ordne det store indkøb eller tage på miniferie i weekenden.
 - Vi håber, at bilerne vil gøre hverdagen lidt mere fleksibel for beboere i midtbyen især. I fremtiden vil vi efterspørge mere mobilitet i form af dele- og lejebiler, så vi vil undersøge, om deleordningen kan fungere for os og for horsensianerne, siger borgmester Peter Sørensen.

Miljøet og økonomien vinder på elbiler
Borgmesteren satte for første gang nøglen i tændingen i dag, hvor turen gik til plejecentret Præsthøjgården i Horsens.
 - Hver gang en medarbejder tager elbilen, sparer vi penge på kørselsgodtgørelse og administration, fortæller Peter Sørensen og tilføjer: Samtidig sparer vi miljøet for den CO2, vi ellers havde udledt med vores private biler.
 Samarbejdet mellem Horsens Kommune og Tadaa! er i første omgang en forsøgsordning på et år.
 Delebilerne har to reserverede p-pladser på hjørnet ved J. Chr. Juliussens Vej og Rådhustorvet.

De to delebiler er reserveret til Rådhusets ansatte mandag-onsdag kl. 8-16, torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8-14. Herudover kan alle booke bilerne.
For at leje en elbil skal du tilmelde dig Tadaa!s delebilsordning. Det koster fra 99 kr./mdr + 2,68 kr. pr. km.
Tadaa! tager sig af forsikring, vejhjælp og vedligeholdelse af bilerne.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!