Horsens lyser

Horsens lyser
09. 10 2017
Henover efteråret og vinteren kan man opleve tre lysprojekter i Horsens. Det første lyskunstværk, Konstruktur, er skabt af det digitale designbureau, Yoke, og åbner fredag den 13. oktober i Kuben

Efteråret er lig med mørke eftermiddage, løvfald og regnvåd asfalt. Men i Horsens ser det lidt anderledes ud dette efterår, hvor Horsens byder på lidt ekstra lys i mørket. Fra midten af oktober og tre måneder frem åbnes tre nye lysprojekter i Horsens. Tre projekter, som gennem forskellig brug af lys skal iscenesætte de mørke byrum i Horsens midtby, og tilbyde nye, spektakulære, oplevelser i efterårsmørket.

Konstruktur, et lyskunstværk i Kuben
Fra fredag den 13. oktober til torsdag den 2. november blændes der op for det første lysprojekt i rækken. Værket er en stedsspecifik lysinstallation, kaldet Konstruktur, skabt specielt til Kuben og det omkringliggende byrum. De kreative lyskunstnere har arbejdet med de spændende kontraster der rejser sig omkring det lille glashus, Kuben, for hvad definerer rum? Og hvordan kan vi skabe rum, der afspejler vores kropssprog og bevægelse?
 - Et åbent altmuligt rum som Kuben på Horsens gågade, burde findes i alle byer. Med Konstruktur ville vi gerne invitere folk med til at gøre hele Kuben til et kunstværk i sig selv. Værkets navn Konstruktur lægger op til, at man kan lege med at konstruere de strukturer, der udgør Kubens arkitektur, og i overført betydning håber vi, at forbipasserende i Horsens vil tage den magt med sig ud i byens rum, både når de besøger Horsens øvrige rige kreative byrumsliv, men også til selv at få ideer og tage initiativ til hvordan vi forbedrer vores fælles rum i byen, fortæller konceptudvikler Rune Brink fra Yoke.
 Lysinstallationen består af næsten 200 lyskilder, der transformerer Kubens indre til et massivt lystæppe, hvor markante lyssøjler spænder fra gulv til loft. Hver lyskilde kan styres individuelt, og reagerer på bevægelse. Et kinect-kamera på Kuben registrerer de forbipasserendes bevægelser, og publikum kan derved skabe et helt personligt lys-værk, når der skabes en midlertidig dialog imellem lys-arkitekturen og den forbipasserende i det offentlige rum. For at tydeliggøre lyset, og de mange lyssøjler, fyldes Kubens indre også med effektrøg kendt fra teater- og musikverdenen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!