Horsens natkirke 5. oktober kl. 20

Klosterkirken Horsens (arkivfoto)
Klosterkirken Horsens (arkivfoto)
Horsens natkirke 5. oktober kl. 20
01. 10 2018
Natkirken afholdes i Horsens Klosterkirke. Alle er meget velkomne. I oktober er det sognepræst Jens Peder Baggesgaard, der er vært i natkirkens reflektorium. Titlen for aftenens samtale er ”Kæmp for alt hvad du har kært”, og Jens Peder spøger videre: Hvor går grænsen for vores indsats for næsten og vores tro?

Overvejelserne vil blive sat i perspektiv med tråde tilbage til den kirkelige modstand mod nazismen under krigen eksemplificeret ved Dietrich Bonhoeffer i Tyskland og Kaj Munk i Danmark. Natkirkemusikken leveres denne gang af organist James David Lund fra Tamdrup-Nim-Underup-Føvling pastorat.

Generelt om Horsens natkirke

I natkirken er der Reflektorium, musikalsk indslag, altergang og dialog, men ikke mindst er der tid og ro til at være i stilhed.

Der er mulighed for at deltage i Reflektoriet – samtale om tro og eksistens i Det Russiske Kapel. Der er mulighed for en samtale med en præst. Der er mulighed for meditation og bøn eller for bare at sidde i stilhed i kirkens kor. Der er mulighed for at drikke en kop kaffe eller the og for at få en snak med andre i natkirken i Søs´ kaffehjørne.

Med andre ord, natkirken er: Et frirum, dit rum og din kirke.

Præster i natkirken

Natkirken betjenes på skift af to til tre af præsterne i Horsens provsti. Sognepræst Peter Lynggaard Uth er koordinator for natkirken og kan kontaktes for yderligere information. Horsens natkirke fredag 5. oktober 2018 kl. 20.00-23.00.