Horsens Teaterfestival har programmet klar

Der er masser af gratis teateroplevelser både inden- og udendørs under Horsens Teaterfestival. Foto: Hanne Nielsen
Der er masser af gratis teateroplevelser både inden- og udendørs under Horsens Teaterfestival. Foto: Hanne Nielsen
Horsens Teaterfestival har programmet klar
12. 06 2019
Den 20.-22. september inviterer Horsens Teaterfestival igen teaterfagfolk og familier til at opleve et væld af teateroplevelser i Horsens by. Årets program ligger nu klar og byder på et mangfoldigt udvalg af det bedste danske børne- og ungdomsteater.

Gennem mere end 30 år har Horsens Teaterfestival skabt et unikt fællesskab omkring teateroplevelser i Horsens, og i år er ingen undtagelse. Som noget nyt har unge teatertalenter været med til at udvælge nogle af forestillingerne i programmet, der byder på alt fra danseforestillinger til dukketeater over de mere traditionelle forestillinger.

De unge har fået en plads ved bordet

Som noget nyt i 2019 har Horsens Teaterfestival nedsat et ungedramaturgiat bestående af seks unge fra Komediehuset i Horsens, Holbæk Dramacollege og Randers Egnsteaters Talent-linie. De seks unge har set 10 forestillinger og efterfølgende anbefalet to af dem til årets program. For festivalkoordinator Maria Suh har det været utroligt spændende at inddrage de unge i programlægningen:

- Vi ønsker at inddrage børn og unge mere i festivalens maskinrum, og første skridt har været et nedsætte et ungedramaturgiat. De unge har følt sig taget alvorligt og har bidraget med masser af faglighed og ejerskab til festivalens program, hvilket er helt fantastisk.

Under festivalen kan man møde ungedramaturgiatet flere gange, når de holder artist talks efter de to forestillinger de har valgt til festivalen.

Huskunstnerprojekt vil sætte farve på teateret

Som noget nyt vil festivalens billetudlevering i 2019 blive flyttet til bagsiden af Horsens Ny Teater. I den forbindelse har scenograf Eva Wendelboe Kuczynski sagt ja til at udsmykke baggården, som man går igennem fra Søndergade. Sammen med to klasser fra Byskolen Lindevigsvej og Sct. Ibs Skole vil Eva, med udgangspunkt i festivalens nye farver og identitet, arbejde med at skabe et rum og fortælle historier i baggården.

Farvernes Teater er et huskunstnerprojekt, der er støttet af Statens Kunstfond.

Tre dage med gratis teater, workshops og aktiviteter

Fra fredag d. 20. til 22. september vil Horsens midtby været fyldt med gratis teateroplevelser på festivalens indendørs spillesteder, men også på gader og stræder. Publikum kan bl.a. glæde sig til kreative workshops i KUBEN på Søndergade og spændende aktiviteter på Kulturstationen i Skolegade. Bl.a. inviterer Billedskolen Horsens og Komediehuset under festivalen til dramatisk croquistegning.

Billetbestilling for private åbner d. 19. august. Læs programmet på horsensteaterfestival.dk

Vil du med på holdet?

Har du lyst til at opleve fortryllende teateroplevelser? møde en masse nye mennesker? Deltage i festmiddag og prisuddeling? Og skabe gode oplevelser for andre? Så skal du skynde dig at tilmelde dig som frivillig på Horsens Teaterfestival. De frivillige er centrale brikker i det store festival-puslespil. Uden frivillige ville festivalen ganske enkelt ikke kunne lade sig gøre. Læs mere om de mange sjove opgaver, og hvordan du tilmelder dig på festivalens hjemmeside.