Høstfejring i Hansted: Alle gode gaver, de kommer ovenned!

Høstfejring i Hansted: Alle gode gaver, de kommer ovenned!
16. 09 2019
Sådan lød ordene sunget af de mange fremmødte ved årets høstfejring i Hansted kirke søndag d. 15. september!

I år var kirken for alvor omdannet til en festsal med smuk oppyntning og besøg fra både de skønne og hjælpsomme Egebjergspejdere og det fantastiske strygeorkester fra Horsens Musikskole. Efter gudstjenesten fortsatte festen på Egebakken, da de fremmødte familiespejdere sammen med flere andre fra kirken tog årets høstoffer under armen, og leverede det på plejecentret med glæde og sang. 

Kirken blev fyldt med vidunderlig musik

Når et strygeorkester på omkring 30 personer med alt fra bas til violin sætter svingninger i strengværket, så sker der ting og sager. Høstofferet blev spillet ind med manér, og der blev plads til flere intermezzoer undervejs, ligesom nadver og salmer fik en række toner med på vejen! Den smukke strygemusik underbyggede den højstemte følelse af taknemmelighed, som her ved høsten i særlig grad er i højsædet!

De skønne familiespejdere gav en hjælpende hånd

Traditionen tro deltog familiespejderne ved årets høstfejring, og de gav som sædvanligt en stor hjælpende hånd. Ikke nok med at de bar høstofferet bestående af æbler, rabarber, gulerødder, brød til nadver og meget mere, de sørgede også for at nadveren forløb på bedste vis: Til dejlige toner fra strygeinstrumenterne blev det friskbagte brød uddelt ligesom plastikkrus blev rakt frem, så det kunne fyldes med Jesu Kristi blod til minde om grundlaget for det hele. Herudover var der også en modig spejder, som stod for at bede ind- og udgangsbøn, hvilket lød så godt, at selv de mest garvede kirkegængere nikkede anerkendende!

De ældre gav et glas

Efter gudstjenesten skulle alle de gode gaver have et sted at lande – de kom jo ovenned! Derfor tog spejderne og de øvrige kirkefolk, som havde mod på en spadseretur, høstofferet under armen og marcherede op til Egebakken. Her blev de taget godt imod af beboere og personale, som stod klar med et glas saft (både gul og rød), og der var hyggestemning en mas. De gode spejdere gav endda en lille optræden med de første to vers af I østen stiger solen op præsenteret smukt med fagter til.

Høsten er ved at være i hus, og vi fra kirken takker og bukker for alle, der var med til at gøre dette års høstfejring til en uforglemmelig én af slagsen. Hvor er det dejligt at kirken kan være samlingssted for så mange mennesker med så mange forskellige talenter og historier. Der er ikke andet at sige, end at de gode gaver bare regner ned, så vi må takke Gud og prise Gud for al hans kærlighed!