Hvad sker der på et sprogcenter?

Hvad sker der på et sprogcenter?
08. 01 2018
Leder af Sprogcenter Midt, Lene Glyngø, fortæller på Hovedgård Bibliotek

Lene Glyngø har i 25 år været leder af danskundervisning for udlændinge. I dag er hun leder af Sprogcenter Midt, men har dog sagt sin stilling op for at søge nye udfordringer.
 Sprogcenterets undervisning handler om at give kursisterne danskkundskaber og om at gøre dem parate til det danske arbejdsmarked. Alle kursister bliver mødt med holdningen, at de er modige og ressourcestærke mennesker. Det gælder hvad enten de er flygtninge, som har kæmpet sig frem til fods eller ved hjælp af menneskesmuglere, eller de er arbejdsmigranter, som er brudt op fra deres hjemstavn i jagten på et bedre liv. Jobbet som underviser i dansk som andetsprog har undergået en stærk professionalisering i de år Lene Glyngø har været med, og hun er fuld af ærefrygt over at være leder for sine mange dygtige medarbejdere.
 Foredraget om sprogcenteret finder sted på Hovedgård Bibliotek, tirsdag den 16. januar kl. 19. Det er arrangeret i et samarbejde mellem Hovedgård Bibliotek og bibliotekets Brugernævn. Billetter kan købes på www.horsensbibliotek.dk og på kommunens biblioteker.
 Forårsprogrammet på Hovedgård Bibliotek byder desuden på en aften hvor to fra bibliotekets personale fortæller om et udvalg af gode bøger fra 2017, en aften om persiske tæpper ved Martin Munkholm fra Belle Carpets & Rugs samt en aften med et foredrag om Krigssejlerne, de danske søfolk, der sejlede under allieret flag under 2. verdenskrig.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!