Hylke Veterantræf & Markedsdag 2018

Hylke Veterantræf & Markedsdag 2018
16. 08 2018
Lørdag d. 18. august er det igen tid for Hylke Veterantræf & Markedsdag. Ca. 100 veterankøretøjer fra nær og fjern forventes at deltage i træffet, som er åbent for alle mulige køretøjer min. 35 år gamle; biler, motorcykler, knallerter, scootere, traktorer, lastbiler mm.

Bent Jacobsen; lokalt byrådsmedlem og Nimbus kører står for den officielle åbning kl. 9.30, men allerede fra tidlig morgen begynder de mange spændende køretøjer at fylde pladsen ved købmanden og skolen i Hylke. I anledning af den danske Nimbus motorcykels 100-års fødselsdag er Hylke Veterantræf i år udvidet med en Nimbusparade.

Ekstra mange Nimbus kørere deltager i årets træf, og sammen med frivillige fra Nimbus Museet i Horsens og lokale Nimbusklubber vil de fremvise deres klenodier og entusiastisk fortælle om deres ”Kakkelovnsrør” og ”Humlebier”, og velvilligt dele ud af deres store viden om historien og teknikken der ligger bag dette spændende stykke Danmarkshistorie.

Kl. 10.15 kører de fleste af deltagerne ud på en lille køretur i området, og undervejs afholdes det traditionelle ”Pit-Stop” på Ejer Baunehøj hvortil de første køretøjer forventes at ankomme ca. 10.45. Efter ca. en halv times pause fortsætter køretøjerne ud på turen så deltagerne kan være tilbage på træfpladsen i Hylke til frokosttid.

På træfpladsen i Hylke er der gratis adgang for publikum, som her kan nyde de gamle køretøjer og høre nostalgisk live musik når Niels Voldsgaard spiller instrumentalversioner af bl.a. gamle Shadows numre.

Besøgende kan også gå på jagt i kræmmerboderne eller hygge sig i festteltet. De flotteste køretøjer i hver klasse præmieres og får diplomer, vinderne findes ved afstemning blandt deltagerne selv. Besøgende på pladsen kan indtil kl.13.30 stemme i konkurrencen ”Publikums Favorit” og efterfølgende selv vinde fine sponsor-præmier når der trækkes lod blandt alle der har stemt.

Træffet slutter med ca. kl. 15 efter uddeling af præmier og diplomer. På træffets hjemmeside www.hylke-veterantraef.dk er der mere info, og åbent for tilmelding så længe arrangørerne skønner der stadig er plads.