Hylkes borgere overtager købmandsbutik

Hylkes borgere overtager købmandsbutik
20. 11 2017

Endnu en gang har Hylke udmærket sig ved en stor præsentation for en så lille landsby. Alle brikkerne er faldet på plads, og den 15. november overtog borgerne byens købmandsbutik fra nuværende købmand Ulrik Rasmussen. Dette skete igennem Hylke Købmandsforening A.M.B.A., oprettet til formålet.
 Foreningen består af 120 private og flere lokale foreninger, der har vist deres velvilje til at holde butikken kørende. Dette gør de i kraft af køb af andele. I alt er blevet indsamlet 476.000 kr. til foreningen. Disse penge går blandt andet til at købe bygningerne, og til at kunne give butikken en kærlig hånd. På denne måde kan huslejen sættes ned, og udgifterne bliver dermed mindre.  
 Butikken skal fremadrettet drives af 2 ansatte, og et korps af ca. 30 frivillige. De er en stor del af planen om, at vende underskud til overskud i butikken. Der er 1-2 frivillige hver dag i butikken, og de hjælper bl.a. med at pakke varer, fylde op, og betjene kunderne. En succesfyldt ordning indtil videre, for både ansatte og frivillige. Næsten alle er pensionister, og nyder at komme og give en hånd med, og få en snak med de lokale.
 Formand for bestyrelsen for Hylke Købmandsforening, Irma Christensen fortæller:
 - Det her er værd at fejre. Vi har kæmpet siden foråret, for at få det her til at lykkedes, og jeg er meget stolt over, at vi er nået hertil.
 Hylke hviler dog ikke på laurbærrene, og bestyrelsen har allerede gang i en masse spændende ideer til, hvordan butikken fortsat kan sikres. Herunder salg af lækkert lokalt økologisk julekød, og en online løsning, for de varer der ikke måtte findes i butikken.
 Overtagelsen blev fejret onsdag den 15. november, hvor alle interesserede var forbi til et lille glas og for at ønske hinanden tillykke med den nye butik. Ved sammen lejlighed var der en stor tak til Ulrik Rasmussen for hans gode 4 et havlt år som købmand i Hylke. 

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!