I praktik som præst

Jeg var med til gudstjenesten på plejehjemmet Birkebo.
Jeg var med til gudstjenesten på plejehjemmet Birkebo.
I praktik som præst
07. 03 2019
Kan man komme i skolepraktik som præst? I Østbirk kirke hos Lone Buhl Pedersen kan man! Alfred Vallø fra Skanderborg var med i præstens daglige arbejde i uge 9 og fortæller om sine oplevelser.

Jeg har i uge 9 været i praktik i Østbirk kirke som præst, ved Lone Buhl. Min tid der gik hurtigt, og det var super spændende – jeg vidste jeg gerne ville i praktik i en kirke, for jeg elsker simpelthen kristendommen og kirkemiljøet. Jeg er meget bibelinteresseret, men jeg tror nu ikke, jeg vil være præst.

Nu når ugen er gået føler jeg, at jeg virkeligt har fået noget godt ud af at være i praktik; det har været rart at være i kirken, og jeg har virkeligt fået bekræftet, at kirken vel nok er et dejligt, trygt sted at være!

Jeg er seksten år og går i 1. videregående på Rudolf Steiner-skolen i Skanderborg, og jeg elsker at skrive – jeg fandt hurtigt ud af at en præst skriver en del i løbet af ugen; til gudstjenester, engagementer i kirken og ”ugens engel”, som jeg også fik lov til at skrive.

Og så er en præst jo en, der snakker med en helt masse mennesker hele tiden, og kommer man i kirken, er det næsten uundgåeligt ikke at finde nogle at snakke med.

Jeg var med til mange gudstjenester og kirkekaffe, og det var super hyggeligt med god kirke-stemning.

Af Alfred Vallø