Indsamling i Hovedgård på vej i højeste gear

Naboerne Lene Boel Christensen og pensioneret Brugsuddeler Mathias Stencel er klar til at stemme dørklokker og sælge folkeaktier.
Naboerne Lene Boel Christensen og pensioneret Brugsuddeler Mathias Stencel er klar til at stemme dørklokker og sælge folkeaktier.
Indsamling i Hovedgård på vej i højeste gear
16. 02 2019
Selvom det er uge 7 og en uge hvor børnefamilierne traditionelt holder ferie sammen, har masser af frivillige i Hovedgård og omegn valgt at bruge deres fritid på at gå fra dør til dør og sælge folkeaktier, så Hovedgård Multihal kan nå helt i mål.

Lørdag formiddag mødes en flok glade frivillige hos Mathias Stencel til en lille snak og en kop kaffe, inden turen går ud i byen, som ser flot ud badet i høj solskin. Ved bordet sidder Mathias’ makker og nabo Lene Boel Christensen. Mathias er kendt af mange som tidligere Brugsuddeler i Grumstrup og på trods af sin høje alder, 81 år, er han stadig i fuld vigør og mener at det er hans pligt at hjælpe byen og dens borgere med at nå helt i mål med den nye multihal.

- Lene er en perfekt makker til mig når vi samler ind. Jeg er ikke særlig god til teknik når vi samler ind, så her må Lene hjælpe mig, men som gammel uddeler er der stadig en sælger og købmand i mig, når vi banker på dørene i nabolaget, griner Mathias Stencil hjertelig.

70 indsamlere stemmer dørklokker

Ved bordet sidder også Rikke Pijnenburg som mange kender fra Hovedgård svømmeklub og det er også hende som er en af tovholderne på husstandsindsamlingen i Hovedgård og omegnsbyerne og hun fortæller:

- Vi har fået kæmpe hjælp fra foreningerne omkring os, og lige nu har vi 60 frivillige som hjælper med at gå rundt og sælge folkeaktier. Alene i Hovedgård har vi 40 indsamlere på ligesom mange ruter. Jeg skal ikke glemte at fortælle, at vi også har 10 indsamlere som kun tager sig af erhvervsdrivende og foreningerne.

Rikke Pijnenburg kan godt mærke at vi er i uge 7 og mange familier er på ferie i denne uge, men hun ved også at indsamlingen kun lige er begyndt og fortsætter:

- Ved at vi kommer rundt og fortæller hvad pengene skal bruges til stiger kendskabet til indsamlingen, og budskabet spredes ligesom ringe i vandet. Vi har indtil videre mødt stor opbakning og fået mange positive tilkendegivelser. Selvfølgelig får vi ikke solgt folkeaktier ved hver eneste dør, da nogle gerne vil tænke over om de kan støtte formålet. Men de fleste tager meget positivt imod indsamlerne.

I følge Rikke Pijnenburg håber man på at indsamle minimum 2 millioner kroner, ligeligt fordelt på folkeaktier og erhvervssponsorater.

Livskvalitet for alle

Ved kaffebordet hos Mathias Stencel taler man om hvad en ny multihal og kulturhus kan komme til at betyde for Hovedgård og omegn. Der bliver malet en lys fremtid for Hovedgård og idéerne flyver hen over bordet. En hal skal rumme meget mere end sport, for her skal der være plads til masser af samtidige aktiviteter for alle aldersgrupper. Stedet skal være et naturligt samlingssted for alle borgere uanset om man er til håndbold, petanque, borgerforening, orkester, foredrag eller teater. Det skal være et sted for nærvær, samvær og livskvalitet – døgnet rundt.

Efter kaffen begiver Lene Boel Christensen og Mathias Stencel sig ud og de banker på døren hos Lens nabo, Flemming Iskov, som inviterer de to indsamlere indenfor. Flemming Iskov er ikke et øjeblik i tvivl om han skal støtte ved at købe en folkeaktie:

- Da jeg blev præsenteret for projektet første gang, var jeg ikke i tvivl om at det var noget jeg ville støtte. Jeg er imponeret over hvor professionelt brochurer, informationer og ikke mindst muligheden for at indbetale et beløb er.

Efter en hurtig kop kaffe hos Flemming Iskov, går turen videre for Mathias Stencel og Lene Boel Christensen rundt i nabolaget for at banke på dørene og håbe på, at ikke alle holder vinterferie, og mon ikke det flotte forårsvejr kan gøre alle glade og gavmilde, og få dem til at smile til solen ligesom de første forårsbebudere – de gule erantis – som allerede kigger op og ler?

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook