Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp i Østbirk Yding sogne

Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp i Østbirk Yding sogne
10. 03 2019
I dag var der Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp. Som tidligere omtalt går pengene i år i særlig grad til klimaramte fattige. Folkekirken giver altid hjælp til selvhjælp, så det er det lange seje træk med at få f.eks. bønder i Nepal til at ændre deres afgrøder fra ris til sukkerrør, som er en mere robust afgrøde.

Anne Sørensen fra Østbirk fortæller om indsamlingen:

- "De allerøverste myndigheder" havde sørget for et fantastisk vejr og så har jeg en lille historie om Nina, som man kan se på billede to sammen med hendes mor. Jeg var først ved Ninas forældre for at indsamle og der blev givet et tilskud der. Men da jeg var gået talte Nina med sin mor om, at hun havde mange penge i sin sparegris, og hun ville gerne give nogen af sine egne penge til dem der ikke havde det så godt som hende. Så de to kom ud på gaden for at lede efter mig, og der blev lagt en skærv af Ninas egne penge i indsamlings-bøssen. Hvor var det bare en god oplevelse.

I alt blev der fra Østbirk og Yding Sogne indsamlet 7.324,50 kr. Det er ca. det samme som sidste år. Så det er vi godt tilfredse med. Desværre er der "gået ged" i registreringen af MobilePay betalinger, som der var rigtig mange af, fordi folk ikke har så mange kontanter mere. Det er desværre min egen skyld, at disse betalinger ikke er blevet registreret til vores sogne; men pengene er selvfølgelig ikke gået tabt. Til næste år lover jeg at have styr på det fortæller indsamlingsleder Anne Sørensen.

Tusind tak til alle der tog godt imod indsamlerne og tusind tak til indsamlerne der gerne ofrer nogle timer af deres søndag til at gøre en forskel.