Indsættelse af ny sognepræst i Hansted Kirke

Indsættelse af ny sognepræst i Hansted Kirke
15. 04 2018

Ved en skøn og festlig gudstjeneste i Hansted Kirke søndag den 15. april kl. 10.30 blev Søren Jensen indsat som sognepræst i Hansted Kirke.
 Søren Jensen blev i torsdags ordineret af Biskop Henrik Wigh Poulsen i Århus Domkirke og herefter i søndags indsat ved festgudstjeneste i Lundum/Hansted sogne ved provst Anette Bennesgaard. Ansættelsen er  indtil videre for det næste år.
 I Lundum/Hansted og Østbirk/Yding sogne er der et godt samarbejde præsterne imellem, således vil Søren Jensen også ved enkelte gudstjenester og handlinger være at træffe i Østbirk og Yding ligesom sognepræsterne Lone Buhl og Peter Tast også har tjenester og handlinger i Lundum og Hansted sogne.
 Søren Jensen er nyuddannet præst fra Århus Universitet og pastoralseminariet i Århus. Søren har tidligere trådt sine barnesko i Gl. Ry og det var bla. præsten her og det gode kirkeliv, der inspirerede Søren, og fik ham til at gå præstevejen. Ved gudstjenesten i søndags såvel som det efterfølgende samvær i Hansted Sognegård fik folk hilst på deres nye præst. Folk fik i kirken hørt en fantastisk prædiken. En prædiken, hvor Søren bla. gjorde opmærksom på, at små opstandelser sker igen og igen. En lille opstandelse kan det være, at få et knus – et venligt ord. En lille opstandelse kan det være,  når et menneske rækker sin hånd frem.
 En dygtig præst. En glad, venlig og yderst imødekommende mand – sådan var alle enige om, at den nye sognepræst var og er.
 På billederne ses Provst Annette Bennesgaard. Tidligere sognepræst gennem 18 år i Lundum/Hansted: Ingelise Sander, præst fra Østbirk og Yding sogne: Lone Buhl samt repræsentanter fra menighedsrådene: Birte Christensen og Asger Lorentzen.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!