Industridesigner fra Horsens/Østbirk udstiller på Koldinghus

Industridesigner fra Horsens/Østbirk udstiller på Koldinghus
08. 07 2017

Det er altid et tilløbsstykke, når årets kuld af nyuddannede designere fra Designskolen Kolding får lov at vise deres afgangsprojekter frem for offentligheden. Det sker i samarbejde med Museet på Koldinghus, hvis historiske Ruinsal lige nu danner den smukke og kontrastfulde ramme om de nyslåede designeres projekter. En af de 45 udstillere er 27-årige Stine Simone Orle, der er født i Horsens og vokset op i Østbirk og Gedved. Stine, der er industriel designer, har designet en kollektion af spiseredskaber.

En ny måde at spise på
- Vidste du, at skeens lange skaft er designet sådan, fordi store kraver engang var moderne og datidens skeer ikke var lange nok?, spørger Stine, der som afgangsprojekt har gentænkt udformningen på en række spiseredskaber, så de bedre passer til moderne spisesituationer med frokost ved computeren og aftensmad om sofabordet. Hun har sammen med Kähler Design undersøgt den nye spiseadfærd og de nye brugerbehov.
 - Illusionen omkring middag rundt om spisebordet finder i mindre og mindre grad sted i dag. Vi bruger vo­res ‘living space’ langt mere dynamisk i forhold til spi­sesituationen. Måltidet bør være en komfortabel og god oplevelse uanset tid og sted. Jeg har derfor revurderet de moderne spise­redskaber og giver mit bud på en ny serie, der er bed­re tilpasset de nye spisesituationer. Serien er udviklet med det formål at skabe et bedre flow mellem dig, din mad og de produkter du bruger til at spise med, på og af. Det enkle og organiske formsprog skaber et integre­ret greb, som gør produkterne nemmere at håndtere i uformelle spisesituationer, siger den nyuddannede designer. Kollektionen består af tre skåleforme og en snack-platte i indfarvet stentøjsler samt en ske og en gaffel i mat-poleret rustfrit stål. Alle elementer tager hensyn til håndens ergonomi og måltidets koreografi.

Genialt design
Årets afgangsudstilling er en enestående mulighed for at opleve designfagets enorme spændvidde: Her er mode, tekstil, her er kommunikationsdesign og industrielle produkter. Designskolen i Kolding fejrer i år 50 år. Derfor er udstillingen Beyond Icons også en jubilæumsudstilling, der sammen med afgangsprojekterne sætter fokus på genialt design. 50 kendte danskere har peget på et design, vi måske ikke lægger mærke til i hverdagen og som viser sit værd, når vi bruger det. Så besøgende kan også kigge nærmere på design som dåseåbneren, papirclipsen, stillekupeen, lynlåsen, stomitrussen, Mobile Pay og Google, der nu er kommet på museum.

Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst og kongelige fægteskole
I løbet af sommeren viser Koldinghus også særudstillingen ”Himmelsten. H.K.H. Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst” – en samling, der til daglig står på Fredensborg Slot, Amalienborg og på Château de Cayx og som aldrig tidligere er blevet udstillet samlet. Derudover er der rundvisninger, fægteskole, udklædningsværksted og mulighed for at spille kegle i slotsgården på det gamle slot.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!