Ingen skøjtebane på Rådhustorvet i år

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Ingen skøjtebane på Rådhustorvet i år
09. 10 2020
Set i lyset af det svingende incidenstal i Horsens Kommune og gentagende forlængelser af forsamlingsforbuddet på 50 personer har Horsens Kommune i tæt samråd med politiet besluttet ikke at sætte skøjtebanen op på Rådhustorvet i år.

- Det er naturligvis rigtig ærgerligt, at der ikke bliver nogen skøjtebane på Rådhustorvet i år, for det plejer virkelig at være et tilløbsstykke til glæde for både børn og voksne. Men netop fordi det er et tilløbsstykke, vil vi ikke tage nogen chancer, og derfor har vi i samråd med politiet taget beslutningen om ikke at sætte skøjtebanen op i år, siger direktør i Horsens Kommune, Charlotte Lyrskov.

Det er kommunen, der er ansvarlig for skøjtebanen, og her har man længe holdt øje med udviklingen og smittetallene, fortæller Charlotte Lyrskov:

- Vi er i løbende dialog med både politi og andre relevante myndigheder, ligesom vi følger udviklingen i retningslinjerne og anbefalingerne i forhold til covid-19 meget tæt. Vi har ikke mulighed for at kontrollere og opretholde den påkrævede afstand mellem folk, når de først har fået skøjterne på fødderne, og derfor er der risiko for, at skøjtebanen kunne blive et såkaldt superspreder-event, og det ønsker vi på ingen måde. Det skal være trygt for horsensborgerne at færdes på og omkring Rådhustorvet.

Det skal nok blive jul

Selvom det nu er en realitet, af skøjtebanen ikke bliver sat op i år, og et af byens festlige juleindslag kommer til at mangle, garanterer Lasse Schuleit, kultur- og eventchef i Horsens Kommune, for, at det ikke kommer til at gå ud over julestemningen i Horsens midtby. Kommunen og City Horsens arbejder tæt sammen for at få både butikker og offentlige gader og stræder til at stråle og funkle i alle julens farver.

- Meget har været anderledes i år, og julen bliver ingen undtagelse, men selvom vi må undvære skøjtebanen og alt det liv, der plejer at følge med, skal det nok blive jul igen i år - også i Horsens. Det seneste halve år har lært os at være endnu mere omstillingsparate og hele tiden have et katalog af alternativer i baghånden, og vi har da også allerede flere gode alternativer i støbeskeen, siger Lasse Schuleit og fortsætter:

- For eksempel vokser igloen på Torvet i år til dobbelt størrelse til hele 175 kvadratmeter, og kultur- og eventafdelingen arbejder på højtryk for at få et rigtig flot juleprogram klar. Og mon ikke julemanden også nok skal komme forbi, selvom det ikke bliver på den måde, vi kender det?