Jazz Festival i Tåning for 4. gang

Bourbon Street Jazzband kan opleves fra kl. 15.30 til 18.00.
Bourbon Street Jazzband kan opleves fra kl. 15.30 til 18.00.
Jazz Festival i Tåning for 4. gang
06. 04 2017
Bourbon Street Jazzband og Swing Folks til årets Jazz Festival på Tåning Overgaard 30. juli

Søndag den 30. juli er det 4. gang Poul Bjerregaard Thomsen er primus motor bag den hyggelige Jazz Festival i Tåning, hvor der traditionelt er samlet et overflødighedshorn at topmusikere fra den danske Jazzmusikscene.
 Swing Folks indleder festivalen kl. 12.00. Et band, hvor man kan møde den dejlige amerikanske sangbog, blandet med skønne danske evergreens, spillet af den swingende jazzgruppe.
 Swing Folks består af rutinerede, velrenomerede og godt sammenspillede musikere fra det frodige århusianske jazzmiljø, der sammen med den fremragende sangerinde Bente Windum fortolker og præsenterer musikken på en swingende og glad publikumsvenlig måde.
 Swing Folks udspringer for en væsentlig del fra den kendte Århus Big Band Skt. Pauls Band og er kendt for evnen til at få publikum i højt humør og ”op på dupperne”.
 Musikerne har en professionel musikalsk baggrund og har været - eller er - medlemmer i forskellige danske toporkestre. Fælles for dem alle er at de har spillet sammen med mange kendte og udenlandske musikere, når de besøgte eller bosatte sig i Danmark i kortere eller længere perioder.
 Besætningen i Swing Folks er H.C. Vartenbjerg, tenorsaxofon - Helge Gramstrup, piano - Hans Jakob Sahlertz, guitar - Poul Nyholm, kontrabas - Janus Jørgensen, trommer og Bente Windum vocal.

Bourbon Street Jazzband
Kl. 15.30 tager Bourbon Street Jazzband over.
 De unge herning-drenge, der i 1956 dannede Bourbon Street Jazzband, drømte ikke om, at deres nye hobby skulle blive en langtidsholdbar succes. Så holdbar, at orkestret sidste år kunne fejre sit 60 års jubilæum. Gennem alle årene har Bourbon Street Jazzband blandet sig med toppen af dansk jazz. Det er blevet til foreløbig 10 udgivelser, samt rejser til festivaler i Europa, Amerika, Afrika og Asien. Den faste bastion har i mange år været Silkeborg, og orkestret var da også fødselshjælpere for Riverboat Jazzfestival, og har optrådt på denne hvert eneste år siden begyndelsen.
 Gennem årene er det blevet til samarbejde med mange af jazzens store navne.: Al Grey, Mr. Acker Bilk, Monty Sunshine, Roy Williams, Leroy Jones, Jacques Gauthé, Sammy Rimington, Fiona Duncan, Johnny Boston, Sarah Spencer, John Defferary, Klaes Lindquist, og fra Danmark Daimi, Jesper Thilo, Niels Flipper Stuart og Otto Brandenburg.
 Bourbon Street Jazzband spiller traditionel jazz, boogie-woogie og swing i en meget udadvendt og dansabel stil, krydret med flotte blæserarrangementer, en medrivende rytmegruppe og gode vokaler, hvilket kan høres på de indtil videre 10 udgivelser.
 ”At dømme på det nye udspil er bandet med sine mange år på bagen stadigvæk i sin bedste alder. Her er der hverken knirk eller knag at høre. Ikke det mindste tegn på messingtræthed - tvært imod er det meget tydeligt, at de syv medlemmer af Bourbon Street Jazzband kender hinanden på hver en akkord - hvert et trut, tangentstrøg, banjogreb og trommeslag”, lød en anmeldelse i Midtjyllands Avis.

Hvem spiller hvad - og hvor længe?
Gerhard Ellerbæk: Kornet (siden 1956). Kurt Heegaard Jacobsen: Banjo, tenorguitar og vokal (siden 1956). Per Jegbjerg: Trækbasun, ventilbasun og arrangementer (siden 1978). Finn Odderskov: Klarinet og saxofoner, vokal (siden 1997). Kim Nedergaard: Piano, vokal (siden 1980). Jørgen Nielsen: Kontrabas (siden 1988). Heine ”Hot” Poulsen: Trommer (siden 2002).

Måske en overraskelse?
Poul Bjerregaard Thomsen har tidligere overrasket med at bringe gæstesolister på ”Møddingen” i Tåning.
 Hemmelighedsfuld virker arrangøren utvivlsomt når han tilspørges om der atter deltager solister som da Michael Carøe overraskende dukkede op på scenen.
 Og naturligvis offentliggjorte overraskelse er ikke specielt overraskende.
 Hårby Slagteren sørger igen i år for bespisningen og baren er naturligvis åben festivalen igennem.
 - Overskuddet går som de øvrige år udelukkende til at dække underskuddet, siger Poul Bjerregaard Thomsen, der har åbnet billetsalget.
 Billetter á 150 kr. købes i forsalg på Mobilepay, telefon 28816555. Eventuelle resterende billetter ved indgangen på dagen for 200 kr.
 Adressen til ”Møddingen” på Tåning Overgaard er Tåningvej 6, 8660 Skanderborg.
 Der er jazzmusik på første klasse på ”Møddingen” fra 12.00 til 18.00.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!