Jethro Tull - 50 år med Rock`n Roll

Jethro Tull - 50 år med Rock`n Roll
11. 08 2018
Det var ren nostalgi, der væltede ud af højtalerne torsdag aften på Stjernescenen ved årets Smukfest i Skanderborg. Engelske Jethro Tull med Ian Anderson som den absolutte hovedfigur leverede et musikalsk sæt med numre fra hele gruppens lange karriere. Nuvel, Andersons stemme er blevet slidt gennem årene, men energien er intakt.

Jethro Tull blev dannet i Luton, England i 1967 og havde i starten store problemer med at få spillejobs, hvilket medførte at de ændrede bandnavn jævnligt for at forblive en del af Londons klubmiljø. Navnet Jetho Tull var en idé fra deres bookingagent, der udover jobbet som bookingagent var historiekender. Jethro Tull var nemlig navnet på den bonde, der opfandt såmaskinen i 1700-tallet.

Vi er mange, der gennem årene har investeret i bandets plader, og alt i alt har de solgt 60 millioner på verdensplan. Specielt albummene Aqualong og Thick as a Brick er milepæle i rockhistorien, og sættet i bøgeskoven bød da også på flere numre fra de to album. Aqualong, er med 7 millioner eksemplarer bandets bedst sælgende, og titelnummeret samt Lokomative Breath afsluttede da også ”Tulls” rejse gennem fem årtier.

Der var mange, der havde fundet vej til Stjernescenen for at opleve denne stjernestund. Under koncerten lavede jeg et forsigtigt skøn på gennemsnitsalderen, og måtte konstatere at den lå i den øvre ende, hvilket sendte tankerne mod en anden Jetrho Tull klassiker, som vi selvfølgelig også fik i torsdags nemlig To old to Rock´Roll, but to young to die”. Vi var mange tilstede, der langsomst nærmer os den periode af vores liv, men jeg kan garantere, at vi i Ian Anderson og co. selskab fik udskudt den periode betragteligt.