Jubilæumskoncert på Smukfest

DAD på Smukfest
DAD på Smukfest
Jubilæumskoncert på Smukfest
11. 08 2019
Smukfest leverede et overflødighedshorn af danske hits i forbindelse af fejringen af festivalens 40-års jubilæum.

Tekst: Dan Jensen Foto: Flemming Ege, Dan Jensen

Konceptet med jubilæumskoncerterne blev opfundet i 2004, da festivalen havde sølvbryllup, så i år var det tid til tredje udgave. Det må kræve et kolossalt forarbejde at få udvalgt numrene og koordinere med kunstnerne, backingband og meget mere, og det lykkedes endnu engang.

Det var Sebastian, der lagde ud, og det gjorde han alene - kun guitaren og ham. Sebastians stemme er med årene blevet lidt flosset, men der gik ikke mange sekunder, før tusindvis af festglade stemmer bakkede ”Du er ikke alene” op. Så allerede fra begyndelsen lå det fast, at de følgende tre timer ville blive en nostalgisk rejse med det ene hit efter det andet.

Malurt med ”Superlove”, Sneakers spillede ”Woodoo”, og Peter A. G. slingrede ned ad Vestergade. TV-2 fik gang i fællessangen med ”Rigtige mænd”, og Dodo & the Dodos fik bøgeskoven til at lette for første gang med deres version af ”Vågner om natten”.

Et sjovt indslag var MC Einar med ”Jul det cool”, inden D.A.D leverede en fantastisk energisk ”Sleeping my day away”. One Two var gendannet til lejligheden, Ray Dee Ohh lod lyset brænde, og Lars Lilholt fik endnu engang det hele til at løfte sig med ”Kald det kærlighed”.

Der var mange andre musikalske perler denne onsdag aften, og DR har optaget det hele, så man kan se eller gense jubilæumskoncerten i nær fremtid.