Juleaften i Østbirk og Yding Kirker

Lone Buhl, sognepræst
Lone Buhl, sognepræst
Juleaften i Østbirk og Yding Kirker
11. 12 2019
Tirsdag 24. december er den helt store Kirkedag i alle landets kirker. I håbet om, at gøre det bedst muligt - for flest muligt - starter vi i Østbirk kirke (m. præst Lone Buhl) kl. 12.00 med en familiegudstjeneste. En gudstjeneste, der vil foregå på børnenes præmisser. Denne gudstjeneste vil vare ca. 30 minutter – der synges korte julesalmer og fødselsdagssang for Jesus barnet. Juleevangeliet vil blive fortalt i ”børnehøjde” - så enhver kan være med!

Af Lone Lone Buhl, sognepræst

Alle børn og barnlige sjæle kom endelig til denne gudstjeneste.

Kl. 13.15 (præst Lone Buhl) og 16.00 (Præst Peter Tast) i Østbirk kirke og kl. 14.30 (Præst Lone Buhl) i Yding er der som altid ordinære julegudstjenester. Her vil de gamle kendte julesange blive sunget og en juleprædiken, der jo mest henvender sig til de voksne, vil lyde.

Min Juleprædiken til disse ordinære gudstjenester vil handle om skuffelser, der ikke gik i opfyldelse. Der er mange skuffelser i vores liv. Selv kan jeg både jamre og klage. Men igen og igen har jeg også oplevet, at når min skuffelse er kommet på afstand – at så er skuffelsen ligefrem blevet vendt til noget fantastisk.

Jeg fik engang som ganske ung en gave af min gamle nabokone. Gaven var en af hendes brugte gamle vaser. En stor og blå vase. Jeg var skuffet – en vase – og så ovenikøbet brugt. Men i dag er det den bedste vase jeg har.

Juleevangeliet, er også brugt. Det er den samme fortælling år efter år. Juleevangeliet kan også forekomme skuffende. Vi får i juleevangeliet at høre, at Gud kommer til os som et lille barn i en krybbe…. Hvad er da det for en Gud?   Men ved nærmere eftersyn er det bestemt ikke nogen skuffelse – men til største glæde for os alle.