Julefreden sænkede sig over Hovedgård

Julefreden sænkede sig over Hovedgård
08. 12 2019
Hos Kagehuset i Hovedgård afholdt man igen i år den traditionelle bageftermiddag for børnene i det store bageri, og lørdag var ca. 30 børn og unge mødt op og iført Kagehusets flotte forklæder gik man i gang med en af julens dejligste beskæftigelser – at lave egne julesmåkager.

Selvom der var 30 børn og lidt forældre, samt personale tilstede i det store bagerlokale var roen og julefreden til at tage og føle på, og en forælder sagde det på denne måde:

- Det er ikke så ofte vi oplever at der er så stille når så mange børn er samlet. Det må skyldes at de laver noget som kræver deres udelte opmærksomhed… og at de kan li’ det! Og så udstråler personalet og hjælperne også en ro som smitter af på alle i lokalet.

Bagermester Henrik Kjær begyndte med at byde alle velkommen til julesmåkage-bagning og der var kun nogle simple regler som alle skulle følge: Ræk hånden op hvis i har spørgsmål, det er forbudt at løbe i bageriet, i må ikke gå hen til de varme ovne og det sidste… hyg jer med kagerne.

Til at styre løjerne og til at svare på de mange uundgåelige spørgsmål havde Henrik Kjær fået hjælp fra noget af sit personale samt frivillige fra byen. Der blev rullet dej ud til den store guldmedalje og det var vigtigt at man fik fat i den helt rigtige dejudstikker. En af de yngste piger stod lidt i vildrede da hun ikke kunne finde sin ynglings dejudstikker – den med julegrisen. Jo, jo – juletræerne og snemanden var da pæne, men julegrisen var altså favoritten. Heldigvis havde personalet styr på hvad der er af værktøjer i bageriet og der blev fundet en kasse julegrise-dejudstikkere frem og julelyset blev skruet helt op i den lille piges øjne.

Alle børnene fik en bageplade med bagepapir hvor man skulle skrive sit navn, så man kunne finde sine småkager efter bagning. Der var lavet fem forskellige småkagedeje og de allerhurtigste nåede lige præcis at få lavet dem alle sammen. Der var den skønneste julefred og -stemning i bageriet hos Kagehuset i Hovedgård og en glad – og lidt træt – Henrik Kjær og personale kunne se tilbage på endnu en hyggelig eftermiddag med byen unge, som sikkert kommer igen næste år.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook