Kagehusets surdejsbrød med stolte bagertraditioner

Kagehusets surdejsbrød med stolte bagertraditioner
24. 04 2012
Kagehusets nyeste brød er naturligvis lavet fra bunden

Arne Dahl og Bagermester Henrik Kjær har været på kursus på The Richemont Bakery School i Lucerne, Schweiz.
 - Det er et kursus arrangeret af Havnemøllerne - bestemt ikke billigt, men lærerigt, fortæller de 2 bagere, da vi besøgte dem i Bageriet i Hovedgård i forbindelse med at de ville præsentere et af kursets resultater, Kagehusets nye surdejsbrød.
 Kurset på 4 dage, bestod bl.a. af 2 dages teori og prøvebagning og nye teknikker med de stolte bagertraditioner i højsædet. Desuden var Henrik og Arne ude at se 2 Schweiziske bagerbutikker og et stort bageri med 600 ansatte og 12 filialer samt et alternativt bageri med stenovn, pizzabageri og restaurant.
 De 2 bagere har fået meget med hjem i bagagen fra kurset, og har nu haft lejlighed til at afprøve og eksperimentere med de nye teknikker. Teknikkerne, hævetiderne og ikke mindst de ristede kerner giver forskellig brødsmag.
 Hævetiderne på brødene varierer meget, forklarer Arne. Nogle hæver kun i 3 timer, mens andre sættes til hævning dagen i forvejen.
 Vi har stor succes med vores specialbrød som Stenalderbrødet og Tigerbrødet, indskyder Henrik. Vi er stolte af vores fag og vi går ikke på kompromis. Vi bruger f.eks. ikke mix, vi laver alt fra bunden. Vi rister selv kernerne, det tager godt nok lidt længere tid, men resultatet bliver også derefter. Der er meget smag i selvristede kerner. Det gælder om at skille sig ud, og det er hemmeligheden bag Kagehusets succesbrød.
 Det nye surdejsbrød de 2 bagere i fællesskab har skabt er på supertilbud fra torsdag til søndag i alle 4 Kagehuse. Brødet er en surdej, vand, lidt mel, sirup, salt og lidt gær, røber Arne og Henrik med et hemmelighedsfuldt smil.
 Surdejsbrødet har iøvrigt også fået sit helt eget design. Henrik Kjær har fået en lokal smed til at fremstille et støbejern, så brødet har fået sit helt eget udseende.

Se iøvrigt filmen om Kagehusets Surdejsbrød via linket herunder.

Sorry, you need to install flash to see this content.