Kamilla promoverer livet som faglært

21-årige malerlærling Kamilla Højrup fra Østbirk
21-årige malerlærling Kamilla Højrup fra Østbirk
Kamilla promoverer livet som faglært
08. 10 2019
Den 21-årige malerlærling Kamilla Højrup fra Østbirk skal være med til at promovere livet som faglært under den københavnske Kulturnat fredag 11. oktober.

Kamilla er i det daglige i lære som bygningssmaler hos Bent Skovsgaard Aps i Odder, og så er hun som vinder af DM i Skills netop vendt hjem fra VM, WorldSkills 2019 i Rusland, med en udmærkelse - ”Medaillon for Excellence”.

Nu skal hun sammen med tre kammerater fra det danske VM-landshold optræde på Kulturnatten i Arbejdermuseet i København.

Arbejdermuseet er et af de meget besøgte steder under den københavnske Kulturnat, og i år giver de den en tand ekstra med optræden af unge elitehåndværkere.

De skal optræde foran publikum med håndværk og dialog, og på skift er en af de fire unge på scenen, hvor de skal fortælle om deres uddannelsesvalg og mulighederne som faglært.

Så fra klokken 18 til 23 kan man på særudstillingen ”Håndens arbejde” møde de fire fra det danske VM-landshold.

Man kan komme helt tæt på konditoren, maleren, snedkeren og flisemuren, når de unge mennesker viser deres talenter i værkstedet. Og kigge forbi Værkstedsscenen og høre, hvad de fortæller om vejen fra uddannelsesvalg, sejren under DM i Skills, rejsen med landsholdet, om at øve sig til perfektion og om at holde svendegilde.

Overskriften på Kulturnatten i Arbejdermuseet er netop ”Det store svendegilde” - og udstillingen er blevet til i samarbejde mellem Arbejdermuseet og SkillsDenmark. Museet hylder også håndværk i andre afdelinger, se mere her: www.arbejdermuseet.dk/arrangement/kulturnatten-det-store-svendegilde