Kirkegårdsvandring i Østbirk med historiske minder

Kirkegårdsvandring i Østbirk med historiske minder
10. 08 2017

- Godt 70 mennesker var mødt op til kirkegårdsvandringen på Østbirk Kirkegård i tirsdags.
 - Byens smukkeste have. Byens største have, indledte sognepræst Lone Buhl Pedersen fra talerstolen, som i dagens anledning var trappeforhøjningen foran Østbirk Præstegård.
 De fremmødte blev delt ind i seks grupper, der skulle vandre fra post til post rundt på Kirkegården. Et nyt koncept, tidligere har man fulgt med samme fortæller rundt.
 - På denne måde ”risikerer” man jo ikke at skulle høre på den sammen fortæller hele aftenen, spøgte Lone Buhl inden grupperne satte igang.
 Menighedsrådsformand Preben Egeholt stod klar med fortællinger om Peder Skram, naturligvis ved den store mindesten midt på kirkegården, hvor han iøvrigt kunne fortælle at den tidligere ejer af Østbirk Kirke ikke lå begravet.
 Inde i kirken fortalte sognepræst Peter Tast videre om ”Skrammerne” og på kirkegården stod graver Peder Teglgaard klar og berettede bl.a. om fremtidsplanerne for Østbirk Kirkegård. Dette foregik ved mindelunden, som naturligt også gemmer på mange fortællinger.
 Fremtiden byder på egetræer og bøgehæk langs naturstien og kirkegården bliver mere en park, udlagt i rum og græs. Parkagtigt med kirsebærtræer og æbletræer i første omgang, og helt bevidst ifølge graveren.
 - Hvorfor skulle vi vælge japanske kirsebær, nu kan de besøgende jo plukke eller om ikke andet, så glædes fuglene i det mindste.
 Det tidligere graverteam Leif Olsen og Arne Rodsted fortalte ved udvalgte gravsteder og i kapellet havde sognepræst Lone Buhl Pedersen en fortælling klar om hvordan kapellet bruges i dag.
 Forsamlingen sluttede af med en hyggelig forfriskning i gravernes værksted, grundet det lidt ustabile vejr.
 - Vi gør det igen til næste år - her vil der igen være nye fortællinger. Har du en god fortælling? Ved du en gravsten, der bærer på en sød, god eller kærlig fortælling, hører vi så gerne fra dig. Måske kan netop din fortælling bruges til næste år, tilføjer Lone Buhl Pedersen.

winkKan du li' vores artikler, giv os et like på Facebook her!