Knastør vestjysk humor i Sattrup

Tørfisk fra Thyborøn i Sattrup Forsamlingshus.
Tørfisk fra Thyborøn i Sattrup Forsamlingshus.
Knastør vestjysk humor i Sattrup
05. 10 2019
Fredag aften oprandt endelig dagen hvor Danmarks ældste boy band – ja, det kalder de sig selv – Tørfisk fra Thyborøn lagde vejen forbi Sattrup forsamlingshus, hvor 108 betalende gæster var garanteret solide latterkramper i lunt og knastørt humor-selskab.

Koncerten med Tørfisk begyndte med spisning for de 108 betalende gæster i forsamlingshuset, hvor alle kvadratmeter var udnyttet til sidste plads. Stemning i lokalet var god da formand for forsamlingshuset Sisse Ferndorf-Christensen kunne præsentere aftenens musikalske gæster – dog havde hun tidligere på aftenen begået en lille fejl, ved at fortælle at Tørfisk kommer fra Nordjylland!

Sattrup ligger i Sønderjylland

Da orkesteret gik på scenen, var de hurtige til at lave aftenens første joke på Sisses bekostning, om at de kommer fra Vestjylland. Samtidigt fik man flettet ind at Sattrup ligger i Sønderjylland og ikke i Østjylland. Så var regnskabet gjort op.

Tørfisk er fire garvede musikere som har stået på de danske scener i 38 år og man mærker tydeligt hvordan de ubesværet ping-ponger vittigheder mellem hinanden, som kun rigtig gode venner kan gøre det. De går tæt på i deres jokes og intet emne er for lille til at blive vendt og lavet sjov med.

Teknisk uheld – det er morsomt

Udover at være særdeles underholdende spiller de fire musikere blændende godt og leverer flot og autentisk inspireret Irsk/Skotsk folkemusik med charme og indlevelse. Vi oplevede i begyndelsen af koncerten at bassisten Bent Kirk havde fået en plads på scenen hvor underlaget ikke var helt stabilt og det gyngende scenegulv fik hans mikrofonstativ til at svaje. Hurtigt fik orkesterets tekniker fat i en skruemaskine og begyndte at udbedre scenegulvet – under koncerten – og det gav igen anledning til en del jokes om Bent Kirks vægt, hvilket bragte latteren op på nye tinder.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook