Kødet er også fra Yding

Kødet er også fra Yding
07. 05 2018

En hereford tyrekalv på 670 kg i levende vægt lander i disse dage hos Yding Enggaard Slagtervarer.
 Tyrekalven er lokal fra Erik Rasmussen, hvis hereford køer går på græs i Yding. Erik Rasmussens gård ligger ikke langt fra Louis Andersens slagterforretning, og den lokale slagermesteren vægter kvaliteten hos de lokale hereford kreaturer højt.
 - Forkødet er klar i uge 19, resten skal hænge og modnes i vores kølerum. Torsdag, fredag og lørdag i uge 19 kører vi tilbud på 1/2 kg hakket hereford til 40 kr, men naturligvis kun så længe lager haves, siger Louis, mens han tager et stykke af den parterede tyrekalv.
 - Der skulle blive 367 kg slagtet kød, siger Louis.
 670 kg tyrekalv er ikke voldsomt, fortæller Erik Rasmussen, der for nylig solgte et dyr på auktion på mere end 1,2 ton, men det er sjældent at en ko går over et ton, typisk vejer de 700-800 kg.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!