Kommunen har fokus på anlæg og byggerier i det private erhvervsliv

Der bliver arbejdet på højtryk i Horsens Kommune for at sikre, at byggesager og lokalplaner bliver behandlet i samme tempo som normalt. Foto: Horsens Kommune
Der bliver arbejdet på højtryk i Horsens Kommune for at sikre, at byggesager og lokalplaner bliver behandlet i samme tempo som normalt. Foto: Horsens Kommune
Kommunen har fokus på anlæg og byggerier i det private erhvervsliv
31. 03 2020
På trods af coronakrisen behandler Horsens Kommune byggesager i samme tempo som normalt. I kommunen er der stort fokus på sammen med det lokale erhvervsliv at holde gang i anlæg og byggerier

Til trods for corona-krisen arbejder Horsens Kommune på højtryk på alle de områder, hvor det overhovedet kan lade sig gøre. Det gælder bl.a. i forhold til behandlingen af byggesager og arbejdet med nye lokalplaner.

- Vi gør alt, vi kan, for at holde gang i hjulene. Som kommune er det mere end nogensinde vigtigt, at vi understøtter det private erhvervsliv og beskæftigelsen. Det kan vi bl.a. gøre ved at sikre, at byggesager bliver hurtigt og korrekt behandlet, og at der er høj aktivitet på at få udarbejdet nye lokalplaner, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Han glæder sig derfor f.eks. over, at kommunen i øjeblikket behandler det samme antal byggesager som normalt.

Det møder også opbakning hos flere lokale virksomheder bl.a. Reitan Distribution, der er i gang med at udvide deres nuværende kapacitet på Marsallé. Her investerer logistikvirksomheden knap en mia. kr. i at bygge bl.a. et stort tørvarelager og et vaskeanlæg.

- Selvom vi i øjeblikket er i en helt særlig situation pga. Corona virus, oplever vi, at sagsbehandlingen hos kommunen kører videre i samme tempo som normalt. Det er selvfølgelig vigtigt for os, for det betyder, at vi kan holde gang i vores byggeplads, siger Ole Thomsen, logistik direktør i Reitan Distribution.

Smitter af på underleverandører

Han pointerer, at det har en afsmittende effekt videre ud i det private erhvervsliv.

- Når vi kan holde gang i vores byggeri, har det også betydning for vores underleverandører - og dermed arbejdspladser. Så det er utrolig vigtigt for os, at vi ikke oplever nogen hindringer eller forsinkelser i den her krise, og som det ser ud lige nu, kan vi opretholde aktiviteterne og tidsplanen for vores projekt. En af forudsætningerne for det er, at vi har en stor tiltro til, at byggesagsbehandlingen kører som normalt, forklarer Ole Thomsen.

For yderligere at understøtte erhvervslivet og beskæftigelsen har Horsens Kommune fremrykket investeringer på anlægsopgaver for 11 mio. kr. Desuden vil alle de anlægsprojekter, der er planlagt, blive gennemgået for at se, om det er muligt at sætte gang i yderligere projekter, der kan gøres færdige i 2020.

Stor vilje til at klare udfordringer

Også på andre områder fremhæver Ole Thomsen, at Horsens Kommune har været hurtige til at gribe de bolde, der er blevet kastet af regeringen i forbindelse med corona. Bl.a. da regeringen opfordrede landets kommuner til i en periode at dispensere fra restriktioner på, hvornår der må leveres varer til landets dagligvarebutikker.

- Horsens Kommune reagerede lynhurtigt og handlede på det. Det betyder, at vi kan udnytte vores logistik mere effektivt og samtidig sikre, at der ikke mangler varer i butikkerne. Der er meget stor forskel på, hvordan kommunerne har håndteret det, men jeg synes, tilgangen i Horsens Kommune viser, at der her er en stor vilje til at få tacklet de udfordringer, vi står i nu, på en konstruktiv måde, siger Ole Thomsen.